A scăzut numărul accidentelor rutiere în Caraş-SeverinPână în data de 1 iunie, în Caraș-Severin s-au produs 116 accidente rutiere, cu cinci mai puține faţă de perioada similară a anului 2023, soldate cu opt persoane decedate, 21 rănite grav și 142 rănite ușor.
În urma acestor accidente, numărul deceselor înregistrate a fost în scădere cu aproximativ 20%.
Pe fondul consumului de alcool s-au produs două accidente rutiere, la fel ca anul trecut, soldate cu rănirea ușoară a două persoane, ne-au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.
172 de conducători auto au fost depistați în primele şase luni ale acestui an conducând autovehicule pe drumurile publice în timp ce se aflau sub influența alcoolului, cu 37 mai mulți față de anul trecut.
De asemenea, în cazul a alți 28 de conducători auto a existat suspiciunea că ar fi condus autovehicule sub influența substanțelor psihoactive.
Tuturor conducătorilor auto depistați conducând sub influența alcoolului sau a altor substanțe le-a fost suspendat dreptul de a conduce a autovehiculelor pe drumurile publice, fiind prevenit în acest fel riscul producerii de accidente rutiere din această cauză, se mai arată în comunicatul de presă al IPJ Caraş-Severin. (B. Meteş)