Spărgătorii de lux, puşi în libertate de Tribunalul Timiş


În ediţia trecută a ziarului am scris despre arestarea unui număr de şapte membri ai bandei de spărgători de lux, cea care a acţionat şi în cazul „jafului ca-n filme” de la Oţelu Roşu. În luna ianuarie 2013, aceştia au furat din casa lui Petru Lupşac un seif în care se găseau bani şi bijuterii, prejudiciul fiind de aproape 400.000 de euro.

Acuzaţi de procurorii DIICOT că au spart mai multe locuinţe din Timiş, Caraş-Severin şi Sibiu, de unde au furat bani şi bunuri a căror valoare se ridică la peste un milion de euro,   Ciprian Jurci, Ciprian Mihălţan, Răzvan Donici, Ciprian Câmpean, Adrian Bolbos, Ion Păşan şi Dănuţ Cheregi au fost arestaţi.

La mijlocul săptămânii trecute, însă, Curtea de Apel Timişoara a admis contestaţia celor şapte, împotriva deciziei Tribunalului Timiş de arestare preventivă, scriu reporterii de la Pressalert. 

Avocatul unuia dintre acuzaţi a declarat că a cerut admiterea contestaţiei şi punerea în libertate, având în vedere că prin noul Cod Penal limitele de pedeapsă sunt mult mai mici. De asemenea, s-a invocat faptul că pentru arestare nu mai sunt suficiente doar indiciile, fiind nevoie să fie aduse de către acuzare probe că s-au săvârşit acele infracţiuni.

Bogdan NAUM