Caransebeşul, victorie în deplasare la Metalul… RoşuMetalul Bocşa – Viitorul Caransebeş 0-2 (0-1)
În cadrul etapei a XII-a a Ligii a IV-a, gugulanii au jucat sâmbătă, 24 noiembrie, în deplasare la Bocşa, partida fiind considerată una dificilă de către staff-ul tehnic caransebeşean, dat fiind jocul bun al gazdelor pe teren propriu.
Caransebeşenii au deschis scorul la prima fază mai periculoasă de atac, în minutul 6, atunci când Frenţ a centrat de pe stânga până la Negoescu, iar acesta i-a pasat lui Nicola, care, aflat la limita careului, a trimis puternic pe jos, învingându-l pe Călin.
Replica gazdelor a venit imediat, în minutul 8, I. Nicola pasându-i pe dreapta lui A. Nicola, şutul înşelător al acestuia, din afara careului, trecând la câţiva centimetri de transversala porţii apărate de Socaci.
A urmat o perioadă în care jocul s-a desfăşurat mai mult în suprafaţa dintre cele două careuri, niciuna dintre echipe nereuşind să-şi creeze vreo fază cu adevărat periculoasă. Abia în minutul 29, în urma unui fault asupra lui Frenţ, centralul Cosmin Corocan a acordat o lovitură liberă la 25 de metri lateral-dreapta, centrarea lui Negrei fiind reluată cu capul de Negoescu, de la 10 metri, însă execuţia gugulanului a fost pe direcţia portarului, iar Călin a reţinut uşor. Trei minute mai târziu, Zaharia l-a faultat pe Negrei la 20 de metri central, lovitura liberă din poziţie excelentă fiind executată bine de Cărăuşu, însă Călin s-a întins şi a reuşit să respingă în lateral.
În minutul 41, gazdele au beneficiat şi ele de o lovitură liberă din poziţie bună, de la 22 de metri, însă şutul plasat expediat peste zid de Zaharia a fost scos de sub bară de Socaci. Două minute mai târziu, acelaşi Zaharia a executat un corner de pe partea stângă, mingea s-a plimbat prin careul caransebeşean până a ajuns la Iancu, care a şutat defectuos de la 10 metri. Gazdele au rămas în continuare în atac, iar în minutul următor Grecu a pătruns pe stânga, a intrat în careu şi a şutat din cădere, însă mingea s-a oprit în plasa laterală a porţii caransebeşene.
Prima fază periculoasă a reprizei secunde şi-au trecut-o în cont băieţii antrenaţi de Ion Bica, în minutul 51 Al. Nicola centrând perfect de pe stânga, peste apărarea gazdelor, însă Negoescu, rămas singur la 6 metri cu goal-keeper-ul bocşean, a lovit greşit mingea, care s-a dus la câţiva centimetri de bara stângă a porţii bocşene.
Ca şi în prima parte a meciului, replica gazdelor nu s-a lăsat aşteptată, iar în minutul 54, Isarie a pătruns pe stânga, a intrat în careu şi a şutat puternic de la 8 metri, la colţul scurt, însă nou-intratul între buturi Birăescu a avut o paradă de zile mari, respingând spectaculos în corner.
Fazele spectaculoase nu s-au terminat însă, astfel că în minutul 58, Negoescu a centrat perfect de pe dreapta, mingea a ajuns la Nicola, şutul puternic al acestuia nu a putut fi apărat de Călin, iar când toată lumea a văzut balonul în plasă, Marişescu a respins cu capul, din plonjon, de pe linia porţii.
Gazdele au rămas în zece jucători în minutul 70, atunci când Isarie l-a faultat din spate, prin alunecare, pe Drăgoi, undeva în zona centrală a terenului, iar Cosmin Corocan i-a arătat jucătorului bocşean direct cartonaşul roşu.
Oaspeţii au mai mai avut o fază din care puteau înscrie, în minutul 73, când Frenţ a centrat de pe dreapta, la colţul scurt, reluarea spectaculoasă cu capul a lui Al. Nicola trecând la câţiva centimetri de vinclul porţii bocşene.
În cele din urmă caransebeşenii au reuşit să se desprindă pe tabela de marcaj în minutul 76, după o fază în care Frenţ a centrat lung de pe dreapta, Nicoară a retrimis în careu, iar Negoescu, de la 8 metri, a trimis o scăriţă elegantă, la care Călin nu a mai avut ce face.
Peste numai un minut, gazdele au rămas în opt jucători de câmp, Zaharia văzând direct cartonaşul roşu după ce l-a lovit fără balon pe Cărăuşu, şi tot undeva în zona centrală a terenului.
Ultima fază notabilă s-a consemnat în minutul 87, atunci când gazdele au avut o acţiune mai prelungită de atac, Apostol centrând de pe partea stângă, însă reluarea lui Vădean, de la 6 metri, a fost prinsă de Birăescu.
Metalul Bocşa: Gh. Călin, B. Iancu, Al. Vădean, Al. Marişescu, S. Apostol, I. Nicola (min. 74, C. Dumitru), D. Grecu, C. Zaharia, S. Isarie, A. Nicola, F. Dancea (88, R. Nicola); rezerve: G. Mustaţă, D. Benke, N. Turc. Antrenor, Gheorghe Mărgineanţu.
Viitorul Caransebeş: D. Socaci (46, C. Birăescu), C. Arnăut, R. Cărăuşu, G. Negrei, I. Drăgoi, F. Boieriu (57, C. Nicoară), C. Govoşdeanu, A. Megheleş, M. Frenţ, Al. Nicola (87, A. Marco), C. Negoescu. Antrenor, Ion Bica.
A arbitrat la centru Cosmin Corocan (Reşiţa), asistat la cele două linii de Ghiţă Scînteie (Moldova Nouă) şi Claudiu Gogu (Reşiţa)
Observatori: Ion Lupşa şi Lucian Glogovicean, ambii din Reşiţa.
Sorin ROGOZ