Mai multă lumină la Caransebeş


Serviciul Public de Întreţinere şi Reabilitare din cadrul Primăriei Caransebeş a pus la punct un plan privind extinderea şi modernizarea reţelei de iluminat public, pe mai multe străzi ale municipiului. Printre acestea se numără Ardealului, Ştefan Velovan sau Pavel Chinezu. Pe Strada Dumbravei vor fi montaţi 20 de stâlpi, pe o distanţă de 600 de metri, pe Strada Ardealului un număr de zece stâlpi, iar pe tronsonul dintre Aleea Narciselor şi Tudor Vladimirescu, alţi şase. De asemenea, tot din investiţii de la bugetul local, vor fi dotaţi cu noi corpuri de iluminat stâlpii fără becuri sau cu becuri sparte de pe străzile Spitalului, Valea Cenchii, Jupa, Carboniferă sau Vladimirescu.

Din acest an, în reţeaua de iluminat stradal se va urmări automatizarea reducerii fluxului luminos şi a consumului, prin retehnologizarea acesteia, primele vizate în acest sens fiind străzile Teiuşului, Horia, Sadoveanu, Dâlmei, Iancu Temeş, Prot. Tomici sau Poiana.

Din declaraţiile lui Gheorghe Ştefan, şefului Serviciul Public de Întreţinere şi Reabilitare din cadrul Primăriei Caransebeş, rezultă că alte trei clădiri istorice din municipiu vor fi iluminate architectural în cursul acestui an. „Este vorba despre clădirea BCR, de cea în care îşi are sediul Poşta şi de cea recent reabilitată, în care funcţionează Grădiniţa PP2. De asemenea, vom realiza o instalaţie de iluminat arhitectural cu reflectoare pentru Parcul de Sculptură Monumentală în Andezit din Valea Cenchii”, a spus şeful SPIR. (B. Meteş)