Sorin Bălu a demisionat! Numai ca noi trebuie sa aflăm de la alţii…


caransebes banner
Inexplicabilă atitudinea conducerii FC Caransebeş faţă de ziarul „Caraş-Severinul în 7 zile”! În această dimineaţă, staff-ul clubului caransebeşean, care trece prin momente dificile cu adevărat, a organizat o conferinţă de presă în cadrul căreia antrenorul Sorin Bălu şi-a prezentat demisia. La Stadionul Municipal din Parcul Teiuş au fost invitaţi toţi reprezentanţii presei cărăşene, sau, în fine, ceea ce conducătorii clubului consideră a fi presa din judeţul nostru, ceea ce, pe cale logică, ne duce cu gândul ca ziarul gugulanilor nu intră în această categorie. Daca aşa stau lucrurile, încercăm să tragem un semnal de alarmă pentru noi, pentru redacţia noastră, astfel încât cineva de acolo, de la club, de la înălţimea ameţitoare la care îşi închipuie că se află, să-şi îndrepte privirile şi către pământ şi să ne observe şi pe noi, sens în care facem câteva supoziţii.
Eu, personal, cred că am fost săriţi din schemă în primul rănd pentru faptul că, atât înaintea meciului cu Metalul Reşiţa, dar mai ales după, mi-am exprimat făţiş dezacordul cu banner-ul afişat de galeria caransebeşeană, afirmând răspicat că dacă se doreşte cu adevărat ca la acel meci să nu mai existe tensiunile care au fost în partida din Cupa României, acel mesaj nu trebuie transmis sub nicio formă, fiindcă e provocator, iar Guardia Rosso-Nera va reacţiona vehement. Că am avut perfectă dreptate, s-a văzut în secunda următoare desfăşurării, în tribună, a banner-ului. Galeria reşiţeană a explodat pur şi simplu şi, până la sfârşit, a sancţionat verbal gestul Magicăi Balta.
Chiar şi aşa, am evitat să public fotografia acelui banner, ca să nu mai creez tensiuni care efectiv consider că nu-şi au rostul între două echipe din două oraşe apropiate, cu atât mai mult cu cât, până anul trecut, cele două galerii s-au înţeles mai mult decât bine. De data aceasta am s-o fac, am să public fotografia cu pricina, fiindcă gestul conducerii clubului, de a nu invita la conferinţa de presă ziarul care a scris cel mai mult despre activitatea echipei, mi se pare nu doar inexplicabil, ci de-a dreptul jignitor, atât pentru redacţie, cât şi pentru cititorii noştri, privaţi astfel de dreptul de a fi informaţi direct de la sursă privind demisia antrenorului Sorin Bălu. Şi, în plus, încercările noastre de a contacta telefonic pe cineva din cadrul echipei au fost zadarnice, persoana respectivă respingându-ne apelul. Oricum, promitem să revenim în cel mai scurt timp cu date despre ceea ce s-a întâmplat astăzi la prânz în sânul echipei gugulane.
Aşa cum am mai spus, aceasta e doar o supoziţie. Dacă ne-am înşelat, aşteptăm ca măcar acum conducerea FC Caransebeş să ne explice care sunt adevăratele motive ale omiterii noastre de pe lista de invitaţi a clubului în momentele nu importante, ci cruciale în viaţa echipei.
Adrian CRÂNGANU