Supărat, Opriţa pune Caransebeşul la zid!


caransebes resita 3
FC Caransebeş – Metalul Reşiţa 1-3 (1-1)
Peste 1.000 de gugulani şi 120 de reşiţeni veniţi să-şi susţină favoriţii în municipiul de pe malurile Timişului şi Sebeşului au înfruntat sâmbătă, 25 octombrie, frigul şi vântul pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş, care a găzduit meciul din etapa a X-a a Seriei a II-a din cel de al doilea eşalon fotbalistic al ţării, dintre FC Caransebeş şi liderul Metalul Reşiţa.
Înainte de începerea partidei, ambele galerii au oferit un spectacol decent de sunet şi culoare, chiar dacă animozităţile dintre fanii celor două echipe erau bine cunoscute, mai ales după întâlnirea din Cupa României, atunci când reşiţenii au folosit expresii obscene la adresa gazdelor. Respectul nu a ţinut însă mult sâmbătă, deoarece, provocaţi de un banner afişat de galeria gugulană, banner care a şi dispărut după doar câteva secunde, Guardia Rosso-Nera s-a dezlănţuit, folosind acelaşi limbaj violent ca şi la precedentul meci, din Cupă.
Caransebeşenii au început bine, deschizând scorul relativ repede, la chiar prima fază mai periculoasă a partidei. În minutul 6, după o lovitură liberă a gazdelor şi câteva dueluri aeriene între fundaşii reşiţeni şi atacanţii gugulani, mingea a ajuns la Ologu, care, de la 18 metri, a tras în stânga lui Zimmermann, goal-keeper-ul reşiţean rămânând ţintuit pe linia porţii.
Reşiţenii au dat o replică slabă în minutul 16, atunci când Enescu şi-a încercat şi el şutul de la 18 metri, însă a tras pe centru, iar Rusu a prins fără probleme.
După primirea golului, caransebeşenii au cedat mijlocul terenului, oaspeţii au dominat jocul, însă acţiunile lor de atac s-au oprit undeva la 20 de metri de poarta gugulană, unde jucătorii oaspeţi au făcut un zid de netrecut. Chiar şi pe poziţii defensive, gazdele au mai avut o bună ocazie de a înscrie în inutul 31, când Poiană a executat un corner, înalt, în careu, lovitura de cap a lui Goşa, de la 5 metri, trecând peste poarta apărată de Zimmermann.
După doar 5 minute, reşiţenii au reuşit să penetreze pentru prima oară reduta gugulană, la o fază în care Buhăescu l-a deschis pe dreapta pe Vasile, acesta a centrat în careu, iar Lupu, fără niciun jucător advers în apropiere, a făcut henţ, arbitrul de centru Iulian Călin arătând fără ezitare punctul cu var. Lovitura de pedeapsă a fost transformată cu siguranţă de Feher, care l-a păcălit pe tânărul portar caransebeşean Rusu. Oaspeţii au fost la un pas de a intra în avantaj la vestiare, după ce, în minutul 44, Vasile, aflat pe partea dreaptă, i-a pasat în centru lui Stoica, şutul de la 18 metri al acestuia trecând la doar câţiva centimetri de vinclul stâng al porţii gugulane.
În partea a doua, chiar dacă lupta s-a dat mai mult la mijlocul terenului, impresia generală a fost că reşiţenii au controlat jocul, deşi nu şi-au creat nicio fază clară de a marca. Asta până în minutul 77, când Stoica, scăpat pe aripa stângă, a intrat în careu şi a şutat puternic de la 8 metri, portarul caransebeşean Rusu a reuşit să pareze, însă mingea a ajuns la Vasile, care, de la 6 metri, central, a trimis mult peste poarta gugulană. Oaspeţii nu i-au iertat însă pe caransebeşeni patru minute mai târziu, atunci când Feher, autorul golului din penalty, a tras cu boltă de la 17 metri, plasat, învingându-l pe Rusu şi aducând Reşiţa în avantaj şi la un pas de a-şi adjudeca toate cele trei puncte.
Liderul a rămas în 10 oameni după ce, în minutul 85, Ciucă a văzut al doilea „galben” după un fault la Gafiţa şi a fost trimis la vestiare de Iulian Călin. Dominarea reşiţeană s-a concretizat prin încă un şut expediat de Roman, de la 18 metri, în minutul 86, însă portarul Rusu a reuşit să reţină.
Scorul final a fost stabilit în minutul 89, atunci când Vasile a driblat pe partea dreaptă şi, din marginea careului, a trimis plasat peste Rusu, administrând gugulanilor o corecţie parcă prea severă faţă de realitatea din teren.
„Eu spun că noi am început foarte bine jocul, am pus presiune pe adversar, am reuşit să marcăm, am avut posibilitatea să facem 2-0 la acel corner, la care Goşa, de la câţiva metri, a trimis peste poartă. Apoi, specific nouă, trebuia să băgăm adversarul în joc: Lupu a greşit ca un începător, a pus mâna pe minge, 11 metri, după care zic eu că Reşiţa a preluat, cel puţin până la pauză, controlul jocului, şi a arătat că astăzi a fost mai bună decât noi, trebuie să recunoaştem. Repriza a doua se îndrepta spre un egal care eu consider că ar fi fost echitabil, însă accidentarea fundaşului nostru central Dicu a făcut să pierdem marcajul în zona centrală, adversarul a înscris şi în final a câştigat… Schimbări după acest meci probabil că vor fi, pentru că mai căutăm, deocamdată echipa noastră este în căutări. Trebuia să ştim lucrul acesta de la început, eu am fost realist de la început şi am şi spus că deocamdată noi aici suntem. Cu mai multă muncă, cu mai multă pregătire, cu câţiva jucători buni aduşi în iarnă, putem să fim o echipă care să joace şi la anul tot în Liga a II-a. Dar atât, nu mai mult! Cine se hazardează să spună că am fi altceva, se înşeală. Nouă ne trebuie muncă şi un dram de noroc. Într-un fel, până acum, ne ajută şi rezultatele, suntem acolo, în clasament, patru echipe despărţite de un singur punct”, a spus după meci antrenorul caransebeşean Sorin Bălu.
„O victorie meritată, me-ri-ta-tă, scorul a fost cam mic, dup părerea mea, golul lor a fost o întâmplare, în rest nu aveam cum să nu câştigăm. Le-am şi spus la pauză, le dăm patru-cinci, i-am mai spus şi unui domn de-aici, de la dânşii, că le dăm trei, că m-au supărat cu ceva înainte, şi le-am dat trei, că aşa meritau! E cel mai bun meci al echipei mele de până acum, sunt mândru de ei, s-au dăruit, au luptat până la capăt şi au arătat ca o echipă de adevăraţi gladiatori. La presingul pe care l-am făcut, era ghinion să nu câştigăm această partidă, chiar aş fi fost dezamăgit şi mai supărat decât după orice alt meci dacă nu câştigam azi. Sunt mândru de băieţi şi merită să fie pe primul loc. Am vrut să câştigăm meciul pentru noi… Nu am avut niciun derby cu Caransebeşul… Am vrut să luăm trei puncte, avem o etapă în care stăm şi vrem să ne menţinem acolo”, a declarat la sfârşitul partidei tehnicianul reşiţean Daniel Opriţa.
FC Caransebeş: Rusu, Lupu (min. 67, Himcinschi), Manea, Dicu (79, Barbu), Gafiţa, Poiană (46, Buşu), Goşa, Ologu, Precup, Săulescu, Suru; rezerve: Coca, Dârvaru, Negoescu, Centea. Antrenor, Sorin Bălu.
Metalul Reşiţa: Zimmermann, Cristian, Ciucă, Ciobanu, Aniţoiu, Vasile, Enescu, Feher, Stoica (88, Popescu), Manole (68, Roman), Buhăescu (85, Neagoe); rezerve: Pascal, Breşneni, Ionescu, Vaştag. Antrenor, Daniel Opriţa.
A arbitrat la centru Iulian Călin (Piteşti), asistat la cele două linii de Romică Bîrdeş (Piteşti) şi Marius Badea (Râmnicu Vâlcea).
Sorin ROGOZ
caransebes resita 4
caransebes resita 5