Pompierii militari au sărbătorit Ziua Protecției Civile prin muncă


Pe parcursul zilei de 28 februarie, zi în care la nivel național se aniversează Protecția Civilă, pompierii militari cărășeni au avut nu mai puțin de 32 de misiuni, din care 19 intervenții SMURD, trei activități de informare preventivă și instruire a cetățenilor, și şapte incendii de vegetație.

Detașamentul de Pompieri Caransebeș a intervenit, în cursul dimineţii, în cazul unui accident rutier produs pe DN 6, pe raza localității Topleț, în care a fost implicată o autoplatformă în care se afla o singură persoană. Pompierii militari au aplicat măsurile PSI și au examinat șoferul care nu a prezentat leziuni care să necesite transportul la spital. Tot în cursul dimineţii, forțele aceluiași detașament au acționat pentru degajarea unor elemente de pe acoperișul Primăriei Caransebeș, elemente desprinse în urma unor rafale de vânt și care prezentau pericol pentru pietonii din zonă, ne-a informat plt.-maj. Magdalena Tocmelea, de la Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” Caraş-Severin.

Concomitent, pompierii militari caransebeșeni au intervenit și pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Buchin, mai precis la o anexă a acesteia în care era amplasat sistemul de încălzire. La sosirea echipajelor la locul intervenției, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la acoperișul anexei, fiind deja afectate centrala termică, două geamuri, o ușă, lemne de foc și acoperișul pe o suprafață de aproximativ 15 mp. În scurt timp, forțele de intervenție au reușit să localizeze incendiul, salvând astfel celelalte părți ale gospodăriei desfășurate pe o suprafață de circa 200 mp. Spre seară, pompierii militari au intervenit şi pentru lichidarea a două incendii de vegetație izbucnite pe raza localităților Bolvașnița și Cornuțel.

Geanina LUCA