SMURD Caraş-Severin e… mare la doi ani


Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin este operaţional în Caransebeş, Bozovici, Oraviţa şi Reşiţa. Numărul de subofiţeri ISU Caraş-Severin care au absolvit cursul special pentru a deveni paramedici şi pot acorda prim-ajutor calificat a crescut de la 52 anul trecut, la 174 anul acesta. Paramedicii militari folosesc patru Ambulanţe de tip B (fără medic) în acţiunile lor de salvare a vieţii oamenilor.

Evident, numărul intervenţiilor a crescut, astfel că, de la operaţionalizare şi până astăzi, militarii SMURD au intervenit într-un total de 2.310 cazuri: 1977 – ajutor medicină de urgenţă, 253 – asistenţă persoane şi 80 – descarcerare. Pe timpul intervenţiilor au fost asistate 2.321de persoane, dintre care 279 copii, ne-a informat lt. Adriana Marghescu, ofiţer Relaţii publice în cadrul ISU „Semenic”.

Ca şi anul trecut, şi anul acesta ISU Caraş-Severin s-a aliat campaniei de redirecţionare a 2 % din impozitul anual pe venit către Fundaţia pentru SMURD, care din fondurile obţinute susţine activitatea echipajelor de intervenţie a SMURD. (B. Naum)