Slatina-Timiş se dezvoltă cu fonduri europene


În cursul acestui an, în comuna Slatina-Timiş vor fi făcute o serie de investiţii prin fonduri europene. Una dintre acestea, ne-a spus primarul Gheorghe Roma, este Centrul de Informare Turistică, proiect finanţat prin Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, pe Măsura 313.

,,Din dorinţa de a dezvolta marketingul serviciilor legate de turismul rural, Primăria Slatina-Timiş construieşte un Centru de Informare Turistică. Clădirea ce urmează să găzduiască acest obiectiv este în strânsă legătură cu modul tradiţional de viaţă din zona Banatului Montan. Investiţia se ridică la 200.000 de euro. Obiectivele specifice la care acest proiect integrat contribuie vizează crearea şi menţinerea locurilor de muncă prin activităţile de turism ale Centrului, creşterea calităţii serviciilor turistice în mediul rural, precum şi asigurarea serviciilor de calitate în domeniul turistic”, a mai spus Gheorghe Roma.

Tot cu finanţare prin APDRP, în luna martie a fost semnat contractul pentru proiectul ,,Reabilitarea şi extinderea unui drum agricol pe raza localităţii Slatina-Timiş”, pe Măsura 125, durata de realizare a acestuia fiind de 23 de luni, investiţia ridicându-se la 1.113.566 de euro. ,,Investiţia privind construirea drumurilor agricole pe raza administrativă a comunei Slatina-Timiş este necesară şi oportună în prezent. Variantele de legătură propuse prin reabilitarea şi extinderea drumurilor agricole de exploatare permit accesul utilajelor agricole la suprafeţele cultivate, în acest fel cetăţenii putând să evite să circule cu aceste utilaje pe Drumul European 70. De asemenea, este foarte important că acest drum va face legătura între localităţile comunei. Drumul agricol propus prin prezenta investiţie are o lungime de 5 km şi va fi asfaltat”, a spus primarul Gheorghe Roma.

Pe lângă beneficiarii agricoli, reabilitarea şi extinderea drumului agricol va produce beneficii şi pentru o serie de agenţi economici non-agricoli, care sunt deserviţi de aceste drumuri. Pentru aceştia, accesul restricţionat la spaţiile de producţie reprezintă un impediment major în calea dezvoltării viitoare.

,,Oportunitatea investiţiei Reabilitarea şi extinderea drumului agricol, propus prin prezentul proiect, vine în întâmpinarea dezvoltării şi extinderii sectorului agricol din cadrul Strategiei locale de dezvoltare durabilă”, a mai declarat edilul.

Sonia BERGER