Dacii s-au războit între ei, în Pipirig


Scorilo-Autocatania II – Dacia Teregova 2-1 (1-1)

Echipa care poartă numele tatălui regelui Decebal s-a întâlnit sâmbătă, 5 martie, cu formaţia care a împrumutat denumirea ţării strămoşilor noştri, într-un amical disputat pe terenul ACH din cartierul caransebeşean Pipirig. Meciul s-a jucat pe un teren greu, desfundat, care, în ultimele patru zile, a mai găzduit două partide. Este vorba de cele susţinute de gazde, care au bătut cu 2-0 pe Prolaz Karasevo, miercuri, 2 martie (goluri Vireag şi Ispas), şi de cea de joi, în care au învins Şcoala Sportivă Caransebeş cu 5-o (marcatori, Lepa – 2, Ispas, Ionescu şi Ştefănuţ). Tocmai ca urmare a acestui fapt, tehnicianul caransebeşean Dan Doran a împărţit lotul de jucători în două, pentru a nu-şi suprasolicita elevii, astfel că, sâmbătă, Scorilo-Autocatania a jucat fără rezerve. La toate acestea, s-au mai adăugat şi absenţele accidentaţilor Geneţ, Vireag, Ispas, Dragu (deja operat), precum şi a lui Bona (probleme personale).

Meciul de sâmbătă a început în nota de dominare a oaspeţilor, oarecum surprinzător, având în vedere că Dacia evoluează în Liga a V-a. Aşadar, în minutul 7, fundaşul caransebeşean Urs a făcut o greşeală la 18 metri, Stoichescu a recuperat mingea şi a tras fără să stea prea mult pe gânduri, însă Socaci s-a întins şi a reţinut de lângă bară. În minutul 18, Covăsală a făcut un henţ la 20 de metri, lovitura liberă executată de Ciorei fiind prinsă de portarul caransebeşean. După doar două minute, gazdele au făcut o nouă eroare în propriul careu, M. Dragomir a ,,furat” mingea, însă a trimis-o, de la numai 12 metri, peste transversală. Scorul a fost deschis în minutul 23, în urma unui contraatac rapid al oaspeţilor, balonul ajungând pe stânga, la Ianoşiga, care, după ce a pătruns în careu, l-a executat pe Socaci cu un şut frumos la colţul lung.

După alte două minute, acelaşi M. Dragomir a avut o incursiune pe dreapta, a centrat, mingea a fost bâlbâită în suprafaţa de pedeapsă caransebeşeană, de unde Ciorei a tras pe jos, însă Socaci a prins. Gazdele au replicat în minutul 28, când Ionescu a executat bine o lovitură liberă de la 25 de metri, însă goal-keeper-ul oaspeţilor, Mariţescu, a fost la post. În minutul 34, pe fondul unei nesincronizări a apărării caransebeşene, M. Dragomir a centrat de pe dreapta, mingea a ajuns la Ianoşiga, care a tras plasat de la 16 metri, însă Socaci s-a întins şi a scos spectaculos balonul din vinclul porţii sale. Ciorei a mai avut o ocazie de a majora scorul, în minutul 37, însă şutul său din alergare, din colţul careului, a trecut la câţiva centimetri de bară. Egalarea a venit în minutul 41: lovitură liberă de la 22 de metri, central, a executat Ionescu, Mariţescu a respins în faţă, iar Covăsală, pe fază, a înţepat balonul pe lângă portarul oaspeţilor.

Partea a doua a meciului a fost complet diferită de prima. Dacă, teoretic, intrarea rezervelor pe teren, în cazul Daciei, ar fi trebuit să aducă un plus de prospeţime, în realitate lucrurile nu au stat aşa, caransebeşenii, deşi obosiţi după 45 de minute de joc, controlând repriza a doua. În plus, antrenorul Romulus Damian – nimeni altul decât primarul comunei – nu a putut miza pe serviciile golgeterului Cojocariu şi ale lui T. Smultea. În minutul 53, gazdele au beneficiat de o lovitură liberă de la 17 metri, însă şutul lui Lepa a trecut peste poartă. După două minute, oaspeţii au înscris în urma unei acţiuni frumoase – o suită de pase cu capul –, însă golul a fost anulat, pe motiv de ofsaid. În minutul 66, Ivanici a pătruns pe stânga, însă şutul-centrare expediat de el a căzut în spatele transversalei. Oaspeţii au avut o răbufnire de orgoliu în minutul 78, când Bobârnic a prins un şut bun, de la 18 metri, la colţul lung, mingea trecând puţin pe lângă bară. Cu şapte minute înainte de final, Vulpeş a furat o minge la 20 de metri, a pivotat şi a şutat spectaculos, mingea lovind bara de sus, după care a intrat în poartă.

,,Azi am remarcat câţiva jucători, şi i-aş numi aici pe Ivanici şi Covăsală, precum şi pe cei doi tineri, Bordânc şi Vulpeş, mai ales că Ivanici a evoluat chiar dacă e accidentat, iar Vulpeş, care vine după o accidentare, s-a integrat perfect în lot. Până la începerea returului, în 19 martie, sper să pot recupera cel puţin doi jucători”, a declarat, după meci, Dan Doran.

Scorilo-Autocatania II: Socaci, Bordânc, Urs, Covăsală, Puşchiţă, Ionescu, Ivanici, Bistrian, Lepa, Frenţ, Vulpeş. Antrenor, Dan Doran.

Dacia Teregova: Mariţescu, Manţog, G. Smultea, Coca, Bobârnic, M. Damian, Ciorei, N. Dragomir, M. Dragomir, Ianoşiga, Stoichescu; au mai jucat: A. Damian, D. Dragomir, G. Dragomir, Hurduzeu. Antrenor, Romulus Damian.

Au arbitrat Cosmin Păunescu şi Ionuţ Lungocea.

Pagină realizată de Sorin ROGOZ