Consiliul Local dă o mână de ajutor caransebeşenilor


Legislativul local caransebeşean a aprobat, în cadrul ultimei şedinţe, o serie de ajutoare financiare pentru concursuri sportive, cărţi, dar şi alte activităţi. Municipalitatea va plăti, de asemenea, indemnizaţiile pentru persoanele cu handicap şi salariile asistenţilor acestora. Restanţele la aceste plăţi datează din luna august, iar Ministerul Finanţelor a alocat, recent, fondurile necesare. În aceste condiţii, legislativul municipiului de pe Timiş şi Sebeş a aprobat, în şedinţă extraordinară, o rectificare a bugetului local, majorând cu 568.000 de lei capitolul Asistenţă socială.

De asemenea, renumitul epigramist Nicolae Nicolae va fi ajutat cu suma de 1.500 de lei, de către administraţia locală, bani necesari editării volumului „Epigrame alese“, într-un tiraj de 200 de exemplare. Nu în ultimul rând, un tânăr membru al Aeroclubului Caransebeş va primi 600 de lei pentru participarea la sesiunea de examinare de la Ploieşti, care reprezintă faza de finalizare a programului de instruire teoretică la sol şi în zbor.

Consilierii locali din Caransebeş au aprobat, de asemenea, realizarea studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii din cadrul proiectului „Modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată”, la solicitarea Aquacaraş, în vederea depunerii aplicaţiei pentru Fondul de Coeziune. Costurile extinderii şi reabilitării infrastructurii de apă uzată în Caransebeş sunt de aproximativ 28 de milioane de euro, cu o contribuţie locală de 2 la sută din sumă, şi o durată de amortizare de 40 de ani. Proiectul prevede  reabilitarea a 12 km din reţeaua de canalizare  şi extinderea ei cu aproximativ  20 de km.
Finanţarea obiectivelor propuse se asigură din fonduri nerambursabile ale Uniunii Europene, din  alocaţii de la bugetul de stat  de la bugetul local, din fondurile proprii ale Aquacaraş, dar şi din împrumuturi de la instituţii financiare internaţionale.

Sonia BERGER