Sinucidere la Spitalul din CaransebeşÎn cadrul unei conferinţe de presă susţinute în cursul dimineţii de luni, managerul Spitalului Municipal de Urgenţă din Caransebeş, Adrian Cican, a făcut cunoscut faptul că în noaptea precedentă, în jurul orei 2, un pacient în vârstă de 60 de ani, internat la Secţia Cardiologie din data de 25 decembrie 2019, s-a aruncat pe fereastră de la etajul 3, gestul fiindu-i fatal.
Infirmiera care a constatat evenimentul a anunţat asistenta de serviciu, care, la rândul ei, l-a înştiinţat pe medicul de gardă, cu toţii pornind în căutarea acestuia, lor adăugându-li-se şi cei aflaţi în serviciu la Secţia Interne. Aceştia au găsit o pereche de papuci în dreptul ferestrei de la etajul 3 şi au constatat că opritorul acesteia fusese forţat, iar jos au văzut corpul pacientului. Echipa de medici, împreună cu cei de la Urgenţe, a constatat decesul persoanei, după care a fost anunţată Poliţia, care a sosit imediat la faţa locului, în acest caz fiind declanşate două anchete, cea efectuată de Poliţie şi una internă, a unităţii medicale.
„Din fişa pacientului, pot să spun că nu avea o posologie a unor foste cazuri în care să fie vorba de probleme psihice, nu s-au constatat astfel de lucruri, prin urmare rămâne ca ancheta să spună ce s-a întâmplat. Pacientul mai avea doi colegi de salon care, în momentul în care s-a petrecut evenimentul, dormeau, nu au auzit nimic. Poate că, altfel, ar fi reuşit să intervină. Pacientul se afla sub tratament, chiar era sub injectomat, suferea de o boală cronică şi prognosticul medicilor, la data internării, în 25 decembrie anul trecut, era rezervat. Vreau să mai precizez că el şi-a smuls branula cu care era conectat la aparate”, a mai spus Adrian Cican.
Cum pe fişa pacientului numărul de telefon pentru persoanele de contact lipsea, s-a luat legătura cu Poliţia Caransebeş pentru a fi găsiţi aparţinătorii bărbatului decedat. (B. Naum)