Caransebeşul a fost peste Tărlungeni! La ocazii…


caransebes tarlungeni 2
Unirea Tărlungeni – FC Caransebeş 2-1 (1-1)
În etapa a XIV-a a Seriei a II-a a Ligii a II-a, FC Caransebeş a întâlnit sâmbătă, 22 noiembrie, în deplasare, pe Unirea Tărlungeni, o echipă, aşa cum spunea secundul Alin Paleacu în conferinţa de presă susţinută înaintea partidei, agresivă, fără mari veleităţi tehnice, însă cu un joc direct pe poartă. Atât staff-ul tehnic, cât şi jucătorii gugulani sperau şi îşi doreau să spargă seria de şapte înfrângeri consecutive, având în vedere că până la pauza competiţională de iarnă caransebeşenii mai au un singur meci acasă, şi acela extrem de greu, cu liderul Poli Timişoara.
Din păcate pentru elevii lui Alin Artimon, întâlnirea a început prost, gazdele deschizând scorul în minutul 4, dintr-o lovitură liberă de la 18 metri executată impecabil de Marcăş.
Sarabanda ratărilor echipei gugulane a început în minutul 6, atunci când Lupu a scăpat singur cu portarul Dănălache, l-a driblat, însă şutul său de la 10 metri s-a dus în plasa laterală. În minutul 30, Săulescu a scăpat singur de la jumătatea terenului şi, ajuns în poziţie de unu la unu cu portarul, l-a luat la ţintă pe Dănălache.
Un minut mai târziu, Săulescu şi-a reparat parţial greşeala, făcând o cursă bună pe aripa dreaptă, a centrat în faţa porţii adverse, de unde Himcinschi, aflat la 8 metri, a reluat pe sub Dănălache, reaprinzând speranţa în tabăra gugulană.
În partea a doua, acelaşi Săulescu şi-a mai trecut o ocazie în cont, atunci când, în minutul 60, Lupu a centrat de pe dreapta, la bara a doua, iar atacantul caransebeşean, cu poarta goală în faţă, a dat cu capul pe lângă minge.
Gazdele şi-au mărit avantajul în minutul 70, în urma unui corner de pe stânga, executat de Petra, Elek trimiţând cu capul, de la 8 metri, în plasa porţii apărate de Coca.
Oaspeţii puteau reveni în joc în minutul 80, după o fază în care Lupu a driblat doi fundaşi adverşi, şutul său l-a depăşit pe portarul Dănălache, însă Şerban a scos cu capul aproape de pe linia porţii. Până la final, şi Dârvaru a mai avut o ocazie de a aduce un punct pentru caransebeşeni, însă, deşi a scăpat singur cu portarul, şutul său de la 16 metri s-a dus pe lângă ţintă.
Contactat telefonic, antrenorul principal al gugulanilor, Alin Artimon, a spus că nu are nimic de declarat până după partida de sâmbăta viitoare, cu Poli Timişoara.
FC Caransebeş: Coca, Manea, Goşa, Barbu, Buşu, Săulescu (min. 75, Centea), Suru, Artean, Negoescu (59, Precup), Himcinschi (51, Dârvaru), Lupu; rezerve: Bujor, Dicu, Poiană, Făinişi. Antrenori: Alin Artimon, Alin Paleacu.
Unirea Tărlungeni: Dănălache, Chiş, Istrofor, Şerban, Iaru, Neculai (58, Petra), Cristea (52, Antoche), Dâlbea, Marcăş (75, Marin), Elek, Nicolae; rezerve: Stamatin, Vlăsceanu, Antal, Pricop. Antrenor, Dan Bona.
A arbitrat la centru Mihai Amorăriţei (Câmpina), asistat la cele două linii de Florin Liviu Burlacu (Urziceni) şi Florin Alexandru Vişan (Galaţi).
Sorin ROGOZ