Primărie ca scoasă din cutie, la Ezeriş


Marţi, 14 octombrie, a fost sărbătoare în centrul de comună Ezeriş, aici având loc, într-un fel, inaugurarea Primăriei, după ce vechea clădire a primit o nouă faţă, fiind reabilitată în proporţie de 90 la sută. La eveniment au luat parte vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni şi Ilie Iova, Marcel Vela, co-preşedintele Alianţei Creştin Liberale Caraş-Severin şi primar al municipiului Caransebeş, şi, bineînţeles, edilul-şef al comunei Ezeriş, Ioan Rusu. „Clădirea este reabilitată în proporţie de 90 la sută, aşa încât putem spune că, efectiv, este o clădire nouă. Valoarea totală a investiţiei a fost la 550.000 de lei, bani proveniţi din bugetul local. Lucrările au demarat în luna aprilie şi s-au finalizat în urmă cu câteva zile. Constructorul a avut grijă să nu stăm peste iarnă într-o locaţie care nu era adecvată pentru a ne desfăşura activitatea”, a spus primarul comunei Ezeriş, aflat la cel de al patrulea mandat în această funcţie. De altfel, Ionesie Ghiorghioni, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, a declarat că Ioan Rusu este printre cei mai buni primari din judeţ, deoarece a reuşit să gestioneze foarte bine nu numai banii localnicilor, ci şi fondurile europene.

După tăierea panglicii inaugurale, a fost oficiată o slujbă de sfinţire a clădirii Primăriei.

Primarul Ioan Rusu ne-a informat că o parte din mobilier şi din tehnica de calcul au fost păstrate, dar urmează să fie făcute şi alte achiziţii, şi a fost modernizat sistemul de încălzire.

Să mai spunem că reabilitarea Primăriei se adaugă altor numeroase proiecte deja finalizate de primarul Ioan Rusu, realizate prin finanţări europene şi guvernamentale – introducerea reţelelor de apă şi canal în satele Ezeriş şi Soceni, reabilitarea şcolilor din comună, drumuri agricole, sau Centrul de Informare Turistică.

Bianca METEŞ