Echipamente IT pentru şcolile din Constantin DaicoviciuConducerea administraţiei locale a comunei Constantin Daicoviciu a început demersurile pentru implementarea unui proiect cu finanţare europeană, respectiv dotarea cu echipamente IT a tuturor şcolilor din localitate. Proiectul, depus în cadrul Programului Operaţional Competitivitate, are o valoare de 700.000 de lei, din care 2 la sută reprezintă cofinanţarea de la bugetul local, şi prevede dotarea tuturor şcolilor primare şi gimnaziale din comună cu dispozitive electronice, astfel încât activitatea didactică să se poată desfăşura online.
Elevii din comună vor primi tablete şcolare şi echipamente IT necesare bunei desfăşurări a cursurilor, ca urmare a situaţiei generate de pandemia COVID-19, ne-a informat primarul Daniel Boambeş.
„În această perioadă, proiectul este în etapa de evaluare. Pandemia de COVID-19 şi măsurile luate la nivel naţional în ceea ce priveşte şcoala online ne obligă să găsim soluţii pentru asigurarea materialelor necesare desfăşurării activităţilor educaţionale. În acest sens, am găsit soluţii pentru asigurarea bugetului de cofinanţare şi am depus proiectul pentru accesarea de fonduri europene. Procedura de verificare a proiectului necesită timp şi trebuie respectate criteriile de finanţare. Prin acest proiect vom asigura fiecărui elev din ciclurile primar şi gimnazial o tabletă şcolară, iar fiecare clasă va fi dotată cu o tablă interactivă, sistem wi-fi, desktop, videoproiector şi alte echipamente informatice”, ne-a mai spus Daniel Boambeş.
Geanina LUCA