Bucuria Unirii la Școala Gimnazială Slatina-Timiș


Joi, 29 noiembrie, la Școala Gimnazială Slatina-Timiș a avut loc Bucuria Unirii, eveniment ce a marcat Centenarul Marii Unirii.

Programul a început la Căminul Cultural din centrul de comună și a fost susținut de către elevii Școlii Gimnaziale Slatina-Timiș, îndrumați de cadrele didactice.

Deschiderea acţiunii a fost făcută de prof. Melania Felicia Stepanescu, directorul instituției, după care au urmat elevii de la Grădinița și Școala cu Clasele I-IV din Ilova, structură a Școlii Gimnaziale Slatina-Timiș, care au recitat poezii și au cântat, încheind cu ,,Suntem aici, vom fi aici întotdeauna, Trăiască România dodoloață!.

Au continuat preșcolarii de la Grădinița din Slatina-Timiș, cu cântecele Drag mi-e jocul la români”, „Limba noastră”, poeziile ,,Țara mea”, ,, Portul meu”, ,,Românașul”, ,,Româncuța”, încheind cu „Hai să-ntindem hora mare!”.

Cu o șezătoare au început elevii claselor I-IV de la Școala Gimnazială Slatina-Timiș, au interpretat cântece acompaniați de Pavel Perescu, au avut și un mesaj pentru toți românii – ,,Lucrați pământul, creșteți animale, veniți acasă, hai și puneți patria la loc!”, încheind cu Hora Unirii”.

Apoi, elevii de gimnaziu de la Școala Gimnazială Slatina-Timiș au interpretat două scenete – ,,Un mic viteaz” și ,,În drum spre Alba Iulia”, progrmul încheindu-se cu cântecele ,,Doamne, ocrotește-i pe români!”, ,,C-așa-i românul” și ,,Hora Unirii”, acompaniați de Pavel Perescu.

Elevii au fost coordonați de toate cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale Slatina-Timiș, la eveniment participând primarul comunei, Gheorghe Roma, localnici și părinți ai elevilor.

Sâmbătă, 1 Decembrie, Primăria comunei Slatina-Timiș a organizat Slatina-Timiș FEST 2018, pentru a marca Centenarului Marii Uniri. După ce reprezentanţii administraţiei locale, în frunte cu primarul Gheorghe Roma, au depus o coroană la Monumentul Eroilor, aceştia au participat, la Căminul cultural din centrul de comună, la acelaşi spectacol susţinut de elevi şi preşcolari în data de 29 noiembrie.

Prof. Melania Felicia STEPANESCU