Se „asanează” Balta Sărată


În ultima şedinţă de Consiliu local, desfăşurată săptămâna trecută, aleşii caransebeşeni au adoptat cu unanimitate de voturi hotărârea referitoare la demolarea celor două barăci din cartierul Balta Sărată, în care locuiesc în cea mai mare parte cetăţeni de etnie rromă. Decizia a fost luată ca urmare a faptului că respectivele imobile sunt într-o stare avansată de degradare şi, din punct de vedere al garanţiei construcţiei şi al integrităţii clădirilor respective pot apărea probleme în această iarnă, datorită zăpezii care ar putea afecta acoperişul, ducând chiar la prăbuşirea lor.

Pentru siguranţa chiriaşilor celor două barăci, au fost amenajate alte spaţii, într-o altă zonă, astfel încât tuturor celor care locuiesc în aceste imobile să li se asigure o nouă locuinţă, iar barăcile să fie demolate în cel mai scurt timp.

Pe locul respectivelor construcţii, administraţia locală intenţionează să amenajeze o zonă verde, un loc de recreere pentru cetăţenii din Balta Sărată, dar şi un punct care să îmbunătăţească estetica urbană a zonei.

Sonia BERGER