Felix Borcean, către olimpici: „Să nu vă fie frică să obţineţi performanţe!”La mijlocul săptămânii trecute, în 5 octombrie, dată care a coincis cu sărbătorirea Zilei Educaţiei, administraţia caransebeşeană a premiat 40 de elevi de la Colegiile Naţionale „Traian Doda” şi „C.D. Loga”, precum şi de la Seminarul Teologic „Ioan Popasu” şi Liceul Tehnologic „Decebal” din municipiu, care au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele şi concursurile naţionale în anul şcolar 2022-2023, evenimentul fiind găzduit de Aula „1 Decembrie 1918” a Primăriei.
„Proiectul de hotărâre privind alocarea premiilor pentru elevii merituoşi ai Caransebeşului datează încă din luna iunie. Nu am reuşit până în momentul de faţă să organizăm această festivitate, pentru că nu am vrut să încurcăm programul acelora dintre voi care sunteţi deja studenţi, dar faptul că până la urmă aţi reuşit să fiţi toţi, sau aproape toţi, împreună, azi, e o mare bucurie şi o onoare să vă avem printre noi în această sală istorică a Primăriei municipiului Caransebeş. Am mai organizat o astfel de acţiune în urmă cu câţiva ani, întotdeauna mi-aş fi dorit să fie mai mulţi elevi merituoşi, mai mulţi premianţi. Să nu vă fie frică să obţineţi performanţe, pentru că de restul, de premiere, ne ocupăm noi. Eu vă doresc să aduceţi cât mai mulţi lauri în municipiul Caransebeş, pentru voi în primul rând, dar şi pentru noi, pentru părinţii voştri, pentru cei care se ocupă de educaţia voastră, de evoluţia şi de temelia voastră”, le-a spus primarul Felix Borcean elevilor, părinţilor acestora şi cadrelor didactice care au participat la eveniment.
Fondul de premiere asigurat de Consiliul Local Caransebeş a fost de 24.200 de lei, elevii care au obţinut locurile I, II şi III primind câte 1.500 de lei, respectiv 700 de lei pentru menţiuni, participarea la olimpiade şi concursuri naţionale fiind răsplătite cu suma de 500 de lei.
Sonia BERGER