Scorilo-Autocatania, noroc şi ghinion, deopotrivă…


Echipa caransebeşeană Scorilo-Autocatania a întâlnit vineri, 24 septembrie, în deplasare, formaţia CFR Simeria, meciul încheindu-se la egalitate, 0-0. Băieţii antrenaţi de Sorin Costachi pot invoca atât norocul – în minutul 55 gazdele întâlnirii ratând un penalti, prin Pepenar –, cât şi ghinionul, având în vedere numărul mare de ratări trecute în contul ,,auto-driverilor daci”. Vineri, 1 octombrie, aceştia vor juca pe teren propriu cu liderul clasamentului, Termo Dr. Tr. Severin. (S. Rogoz)

CFR Simeria – CS Scorilo-Autocatania Caransebeş 0-0

Ocupanta locului doi în clasamentul Seriei a V-a a Ligii a III-a la fotbal, echipa caransebeşeană Scorilo-Autocatania, s-a deplasat vineri, 24 septembrie, la Simeria, pentru un meci contând în cadrul celei de a cincea etape a acestui eşalon valoric. Cu un start lansat – să nu uităm că băieţii antrenaţi de Sorin Costachi ocupă poziţia a doua a clasamentului în primul an de participare în Liga a III-a –, caransebeşenii au făcut această deplsare şi cu gândul la meciul din etapa viitoare, când vor întâlni liderul Termo Dr. Tr. Severin, în ideea de a-şi consolida zestrea de puncte.

Astfel, oaspeţii au început meciul în forţă, lovitura liberă executată de Feneş de la 22 de metri, central, în minutul 6, lovind zidul făcut de jucătorii echipei-gazdă. La doar 4 minute, Văcărescu a scăpat pe stânga, însă a ezitat câteva fracţiuni de secundă, timp suficient pentru fundaşii CFR-ului să-l blocheze. O perioadă bună, jocul s-a desfăşurat mai mult la jumătatea terenului, fără faze importante de poartă, o astfel de ocazie înregistrându-se abia în minutul 35, când Dăbuleanu a avut posesia mingii în poziţie centrală, însă, balonul fiindu-i pe piciorul stâng, a fost blocat de fundaşii centrali. Peste două minute, caransebeşenii au pus din nou în pericol poarta gazdelor, după o acţiune reuşită, pe dreapta, a lui Ţimbota, acesta aşezând mingea pentru Filimon, care a tras bine, balonul fiind respins in extremis, de jos, de portarul feroviar. Dominarea clară a caransebeşenilor a fost întreruptă în prima repriză doar de ,,stângul” lui Dăscălescu, din minutul 44, care, în urma unui aut de pe dreapta, a trimis o torpilă în transversala porţii lui Vulpescu.

După pauză, gazdele au ieşit mult mai montate, având trei ocazii de a deschide ele scorul, în minutele 47, 48 şi 49. În primul caz a fost vorba de un şut puternic de pe dreapta, apoi despre o ezitare a lui Românu, de care însă Dăscălescu nu a putut profita astfel încât să trimită mingea în poartă, pentru ca în minutul 49, la o deviere peste Dumitru, Suciu să reia în bara stângă a porţii caransebeşene. Atacurile gazdelor au continuat, iar în minutul 55 R. Costachi a alunecat în propriul careu, iar Riviş a profitat, căutând contactul cu el şi căzând în suprafaţa de pedeapsă, arbitrul Tudor Marchiş indicând punctul cu var. A executat Pepenar, pe lângă bara din dreapta porţii caransebeşene, colţ spre care plecase, oricum, şi Vulpescu, care era practic pe minge.

Oaspeţii au ieşit mai curajos la joc abia în minutul 60, când Văcărescu a agăţat o minge în treimea adversă, a scăpat singur spre poartă de la 30 de metri, a fost faultat de un fundaş advers în postură de ultim apărător, însă arbitrul Marchiş i-a arătat acestuia doar cartonaşul galben. După 3 minute, portarul Dragotă a degajat greşit un balon, mingea a ajuns la R. Costachi, şutul de la 35 de metri al tânărului caransebeşean trecând razant peste transversala porţii adverse. Ultima fază notabilă de joc s-a petrecut în minutul 70, când Văcărescu s-a infiltrat pe partea stângă, a pătruns în careu, aşezând mingea în faţa porţii pentru Dăbuleanu, care însă nu a ajuns la ea, balonul fiind totuşi trimis foarte aproape de poartă de către Ţimbota, care era în zonă.

Ultimul sfert de oră, meciul a curs spre un rezultat de egalitate care avantajează doar echipa caransebeşeană. ,,A fost un meci cu de toate, cu noroc şi ghinion pe de altă parte, un rezultat care, coroborat cu o victorie acasă în meciul de vineri, 1 octombrie, cu Termo Dr. Tr. Severin, ne asigură liniştea şi atmosfera propice performanţei”, ne-a declarat după meci ,,secundul” caransebeşean Marius Dulca.

Scorilo-Autocatania: Vulpescu, Ţimbota, Moga, Românu, O. Bălan, Filimon (min. 85, Şt. Bălan), Feneş (cpt.) (min. 90, Tică), R. Costachi, Dumitru, Văcărescu (min. 77, Frenţ), Dăbuleanu (min. 74, Bucure). Antrenori, Sorin Costachi, Marius Dulca.

CFR Simeria: Dragotă, Vîrtan, Bud (min. 80, Păcurar), Buta, Păduraru, Găceanu (min. 46, Făgărăşanu), Vişan (cpt.), Riviş (min. 83, Tecsi), Pepenar, Dăscălescu, Suciu (min. 69, Zaha). Antrenor, Gheorghe Cornea.

A arbitrat la centru Tudor Marchiş, asistat la cele două linii de Alexandru Cerei şi Octavian Trenca (toţi din Cluj-Napoca).

În etapa viitoare, a VI-a, programată vineri, 1 octombrie, se vor desfăşura următoarele partide: