Şcoala are Poliţia eiOdată cu debutul anului școlar, Poliția Siguranță Școlară şi-a început şi ea activitatea. Polițiștii de la această structură acționează exclusiv pentru un mediu școlar sigur, pe toate aspectele ce privesc elevii și profesorii.
Asigurarea unui mediu școlar sigur, protejat de diferitele forme de manifestare a criminalității, este o prioritate pentru Poliția Română.
În vederea îndeplinirii acestui obiectiv, a fost aprobată înființarea unei structuri de poliție care să participe activ la consolidarea unui climat optim de siguranță în unitățile de învățământ, am fost informaţi, printr-un comunicat, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.
Începând de luni, 14 septembrie, polițiștii de la Siguranța şcolară acționează împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și Poliției Române, precum și cu alte instituții și organizații neguvernamentale, într-un efort conjugat, în scopul creării unui mediu sigur atât pentru elevi, cât și pentru personalul din învățământ și, implicit, pentru societate.
Polițiștii de la Siguranță școlară vor dezvolta parteneriatul poliție-școală-comunitate, în vederea realizării unui proces educațional antiinfracțional și antivictimal.
Începând cu acest an școlar, odată cu crearea acestei structuri specializate, în mediul școlar va exista o prezență mult mai mare și mai activă a polițiștilor.
De asemenea, o mai bună interacțiune cu elevii, cu familiile acestora și cu profesorii, precum și cunoașterea caracteristicilor socio-demografice din zona unităților de învățământ, vor ajuta la prevenirea bullying-ului și a faptelor antisociale, se mai arată în comunicat. (G. Luca)