Pompierii cărăşeni şi-au ţinut ziua la ISU „SEMENIC”Prefectul judeţului Caraş-Severin, Cristian Gâfu, a participat duminică, 13 septembrie, alături de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, la aniversarea Zilei Pompierilor din România. Evenimentul s-a desfăşurat la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „SEMENIC” al județului Caraș-Severin.
În fiecare an, la data de 13 septembrie, se aniversează Ziua Pompierilor din România, ea evocând sacrificiul ostaşilor pompieri conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu, care, în anul 1848, au scris o pagină de devotament şi demnitate naţională. Lupta din Dealul Spirii a rămas consemnată în istorie ca un act eroic al pompierilor militari în apărarea Revoluţiei şi o afirmare patriotică a calităţilor morale şi de luptă ale ostaşilor tinerei Armate Române.
Cu această ocazie, mai mulți pompieri militari cărăşeni care au obținut rezultate frumoase în activitate sau care s-au remarcat prin faptele lor pe timpul intervențiilor și în timpul liber au fost înaintați în gradul următor înaintea îndeplinirii stagiului minim în grad sau au primit diplome de merit. (B. Naum)