Sărbătoare duhovnicească la Băuţarul Superior


În Duminica a doua din Postul Naşterii Domnului, PS Lucian, Episcopul Caransebeşului, a fost prezent în mijlocul credincioşilor din Parohia Băuţarul Superior din Protopopiatul Caransebeş. Credincioşii, veniţi în număr mare, dintre care foarte mulţi copii şi tineri îmbrăcaţi în haine populare specifice Văii Bistrei, au participat la Sfânta Liturghie oficiată de către Preasfinţia Sa în Biserica parohială cu hramul „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”. Ierarhul a fost înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi de pe Valea Bistrei.

În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Petru Urdăreanu a fost hirotonit preot pe seama Parohie Berlişte din Protopopiatul Moldova Nouă. La final, copiii şi tinerii coordonaţi de părintele paroh şi de profesorii de religie au susţinut un concert de colinde. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeşului. După Sfânta Liturghie, PS Lucian a sfinţit Casa parohială, renovată cu ajutorul Composesoratului Băuţarul Superior.

Biserica parohială cu hramul „Sf. Ilie Tesviteanul”, din Parohia Băuţarul Superior, a fost construită în anul 1939 şi a fost sfinţită în anul 1987, de către ÎPS Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului. După ample lucrări de renovare, în 9 august 2009, PS Lucian a poposit în mijlocul credincioşilor acestei parohii, pentru a târnosi Biserica parohială. (B. Naum)