„Salvați Copiii”, pentru copiii caransebeşeni


Joi, 15 octombrie, în Sala de ședințe a Consiliului Județean Caraș-Severin, a avut loc o acțiune în cadrul căreia reprezentanţii Organizației Salvaţi Copiii au oferit Spitalului Județean din Reșița un ventilator de suport respirator în valoare de 15.000 de euro, iar Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș un incubator de transport în valoare de 12.000 de euro, ambele pentru Secțiile de neonatologie din aceste unități.

În perioada 2012-2014, Organizația Salvaţi Copiii a reuşit să doteze 54 de maternități şi secţii de nou-născuți din România, prin campaniile de strângere de fonduri „Bun venit pe lume” și „Un gest pentru o viață”.

Datorită generozității contribuabililor, prin campania 2%, dar şi a companiilor și a persoanelor fizice, în acest an au fost investiţi 300.000 de euro în dotarea a 21 de secții de nou-născuți din Pitești, Brașov, două maternități din București, Reșița, Caransebeș, Constanța, Craiova, Hunedoara, Petroșani, Iași, Târgu-Mureș, Roman, Sibiu, Câmpulung Moldovenesc, Arad, Buzău, două maternități în Timișoara, Vaslui, Cluj-Napoca, și dezvoltarea de programe de educaţie și suport pentru 5.000 de beneficiari din comunități defavorizate. (B. Meteș)