Ploile au afectat 28 de localităţi şi au produs pagube de aproape 8 milioane de leiComitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit recent la sediul Palatului Administrativ din Reşiţa pentru a aproba raportul care cuprindea pagubele înregistrate în judeţul Caraş-Severin ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice din perioada 26 aprilie-8 mai.
În intervalul menţionat, din cauza precipitaţiilor abundente, scurgerilor de pe versanţi şi creşterii debitelor cursurilor de apă, au fost afectate drumuri judeţene, drumuri comunale, drumuri agricole, ziduri de sprijin, poduri, podeţe, străzi, terenuri agricole, din 28 de oraşe şi comune din judeţ, respectiv din localităţile Armeniş, Berzasca, Bolvaşniţa, Buchin, Bucoşniţa, Caransebeş, Caraşova, Cărbunari, Ciuchici, Ciclova Română, Constantin Daicoviciu, Glimboca, Goruia, Lăpuşnicu Mare, Marga, Moldova Nouă, Naidăş, Oraviţa, Obreja, Oţelu Roşu, Ramna, Sacu, Sasca Montană, Slatina-Timiş, Şopotu Nou, Turnu Ruieni, Zăvoi şi Zorlenţu Mare.
Pagubele au fost validate de comisiile mixte constituite prin ordin al prefectului, valoarea totală a acestora ridicându-se la 7.879.650 de lei. Pe baza raportului centralizator, a fost întocmit un proiect de hotărâre de guvern în vederea alocării unei sume din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului pentru refacerea infrastructurii afectate. (G. Luca)