Saloane renovate şi aparatură nouă la Pediatria spitalului 1În cursul zilei de joi, 31 octombrie, reprezentanţii firmei Benning Power Electronics din Caransebeş au fost prezenţi la Spitalul Municipal de Urgenţă, acolo unde, în ultimul timp, s-au implicat în renovarea unui număr de şapte saloane de la Secţia pediatrie, căreia i-au donat şi două aparate medicale extrem de binevenite, atât pentru cadrele care lucrează aici, cât şi pentru micuţii pacienţi.
„Din cele şapte saloane, patru au necesitat renovare aproape totală, respectiv au fost zugrăvite, au fost schimbate sau reparate corpurile de iluminat, prizele, chiuvetele, iar anul viitor avem de gând să continuăm cu alte şapte saloane, de asemenea cu tarkett, ca şi cele de acum. În cazul de faţă, noi ne-am ocupat de tot, am contractat firma care a reabilitat podeaua şi am avut şi voluntari din cadrul societăţii noastre, care au fost, de fapt, mâna de lucru. Investiţia se ridică la aproximativ 40.000 de lei. Chiar dacă anul acesta nu am avut în plan să ne ocupăm de spital, dna dr. Irina Codre ne-a convins prin dorinţa dânsei de a schimba ceva în bine la secţia dumneaei”, a spus Elena Hotea, de la societatea Benning Power Electronics, care, împreună cu administratorul societăţii, s-a ocupat de această sponsorizare.
Primarul Felix Borcean a declarat că, în ceea ce priveşte operaţiunile de reabilitare a spitalului, îşi propusese să facă primul pas tot cu Secţia pediatrie. „Acum, va trebui să ne reorientăm în privinţa banilor care se vor strânge din donaţiile care se vor face la evenimentul caritabil care va avea loc la sfârşitul lunii noiembrie. Dar şi ceilalţi pacienţi contează, şi celelalte secţii sunt la fel de importante. Mă gândesc că dacă dv. aţi dat tonul, să creăm un program în care să se implice firmele mari din municipiu, «Adoptă o secţie», iar noi vă vom fi alături”, a adăugat edilul municipiului.
Irina Codre, medic primar, şefa interimară a Secţiei pediatrie, a subliniat, la rândul ei, importanţa renovărilor efectuate aici şi îmbunătăţirea condiţiilor hoteliere, având în vedere că există o adresabilitate foarte bună a pacienţilor, la această secţie înregistrându-se o medie de 200 de cazuri externate pe lună. „Am primit un aparat nou de aspiraţie a secreţiei nazale şi unul de aerosol, ambele absolut necesare, deoarece cele vechi se defectaseră. Pentru noi şi o zi contează dacă aceste aparate lipsesc din spital, pentru că nu reuşim să-i aspirăm pe cei cu astm bronşic sau cu pneumopatii, erau, deci, vitale pentru noi”, a mai spus Irina Codre.
„Mă bucur din suflet că s-a întâmplat un asemenea lucru, atât din partea partenerului, firma Benning, cât şi a medicului şef de secţie, care a creat o emulaţie faţă de ceea ce era în spital şi în secţia dânsei. E minunat, în primul rând pentru că aceşti copii merită toate condiţiile din lume, pe care nu putem să le cuantificăm în bani niciodată. Se vor mai întâmpla lucruri bune şi în luna noiembrie, nu doar rele, în ceea ce priveşte condiţiile din spital. Noi mişcăm în fiecare zi lucrurile, avem parteneri care ne vin în ajutor, cei mai importanţi fiind primarul şi Consiliul local, care au demonstrat deja că au înţeles că sănătatea este unul dintre cele mai importante lucruri pentru cetăţenii din Caransebeş”, a spus şi managerul spitalului, Adrian Cican. (M. Doman)


Un gând despre “Saloane renovate şi aparatură nouă la Pediatria spitalului

Comentariile sunt închise.