S-au „ars” cu ţigările de contrabandă


Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor şi Serviciul pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, împreună cu lucrători de la Poliţia Municipiului Caransebeş – Biroul de Investigare a Fraudelor, Biroul de Investigaţii Criminale şi Biroul de Ordine Publică – au efectuat recent şase percheziţii domiciliare, la un număr de opt persoane, pe raza municipiului Caransebeş şi a comunei Topleţ. În urma operaţiunii, a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 58.360 de ţigarete, de diferite mărci, nemarcate ori cu timbru de Ucraina. De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării suma de 5.821 de lei şi 790 de euro, precum şi numeroase înscrisuri. Prejudiciul creat la Bugetul consolidat al statului depăşeşte suma de 50.000 de lei.

Patru persoane au fost prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeş, cu propunere a instituire a măsurii de a nu părăsi localitatea.

Faţă de cele opt persoane se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, peste limita a 10.000 de ţigarete. (B. Naum)