Proiecte turistice la Constantin Daicoviciu


În aceste zile au fost finalizate lucrările de construcţie ale „Centrului de Informare Turistică” în comuna Constantin Daicoviciu, obiectiv situat în centrul localităţii Zăgujeni, lângă Biserica Ortodoxă din localitate. Finanţarea pentru construcţia Centrului s-a realizat din fonduri europene, fonduri accesate prin Programul FEADR, Măsura 313.

În perioada următoare, se va asigura dotarea cu mobilier şi angajarea a două persoane cu calificare de ghid turistic, care se vor ocupa în anii următori de promovarea turistică a localităţii şi organizarea de diverse activităţi cultural-educative şi sociale la nivel de comună.

Încă din această perioadă, conducerea administraţiei locale a demarat proiecte de promovare turistică. În acest sens, s-a semnat un acord de parteneriat cu reprezentanţii comunei Sacu, pentru implementarea proiectului „Enduro Madness”, un proiect de amenajare a unui traseu turistic prin pădure, pentru turismul „enduro”.

Un alt proiect vizat de conducerea locală este punerea în valoare a peşterilor aflate în localitatea Peştere, identificarea şi asigurarea accesului pentru ca acestea să poată fi vizitate. Până în prezent s-au identificat patru locaţii de peşteri, urmând ca acestea să fie cartografiate şi promovate pentru cei interesaţi.

„Avem o comună frumoasă, cu multe locuri plăcute ochiului şi sufletului, cu multe posibilităţi de valorificare a acestora. Dar, pentru aceasta, este necesară doar voinţa de a păstra şi pune în valoare ceea ce este mai frumos din ceea ce poate să facă mâinile omului”, a declarat primarul comunei, Daniel Boambeş. (B. Meteş)