S-a făcut pace cu chioşcul


Conducerea municipalităţii caransebeşene a reușit să convingă administratorul societății comerciale care deține chioșcul din stația de la Parcul Dragalina să demoleze respectiva construcție metalică. Reușita este cu atât mai mare cu cât conflictul pe această temă, între actuala conducere a orașului și firma care deține chioșcul, durează de câțiva ani și urma să se tranșeze în instanță. La această situație s-a ajuns după ce societatea în cauză beneficia de un contract de concesiune încheiat de fostul primar al orașului, pentru o suprafaţă de 12 mp în staţia de autobuz, pe o perioadă de 75 de ani. Chioşcul, pentru care s-a făcut atât de multă tevatură ani de zile, este o construcţie provizorie din tablă, unde se comercializează ţigări, băuturi alcoolice şi răcoritoare, precum şi snacks-uri, și este singura construcție de acest gen rămasă în picioare în stațiile de călători din municipiu.

Am reușit să convingem administratorul firmei să elibereze stația de călători din zona Parcului Dragalina, pentru ca noi, administrația locală, să o putem amenaja și să o oferim călătorilor în condiții optime și confortabile. Nu am putut face acest lucru până în prezent, deoarece exista un litigiu în instanță. Am găsit acest chioșc acolo, deoarece fosta conducere a Primăriei îl concesionase pentru 75 de ani, iar noi, de opt ani, suntem în litigiu la mai multe instanțe din țară. Am ajuns, în sfârșit, la o înțelegere cu această societate, spre bucuria noastră și a cetățenilor care reclamau aspectul acelui chioșc”, a spus primarul Marcel Vela.

De asemenea, edilul-șef a mai adăugat că există promisiunea ca, în cursul lunii mai, chioșcul să dispară, zona Parcului Dragalina reușind astfel să redevină una urbană, estetică, ce se integrează, din punct de vedere peisagistic, cu Centrul civic.

Tiana MESNER