Două Cupe mari pe Muntele Mic


Staţiunea „Muntele Mic” a găzduit, la sfârşitul săptămânii trecute, două competiţii de sezon – Cupa „Muntele Mic 2012” şi „Cupa de Vest la Schi”. Cu o zi înainte de desfăşurarea concursurilor, a avut loc videoproiecţia „Polul Sud 2011”, dedicată expediţiei întreprinse aici de cunoscutul alpinist caransebeşean Coco Galescu şi de omul de afaceri timişorean Romeo Dunca. În această ediţie, vă prezentăm numele câştigătorilor celor două întreceri, precum şi un reportaj de la evenimentele care au urmat concursurilor: Parada Costumelor şi Pelerinajul cu torţe de pe pârtia „Nordica”. (C. Senco, S. Berger)

În perioada 10-12 februarie, în Staţiunea „Muntele Mic” s-au desfăşurat două competiţii, respectiv Cupa „Muntele Mic 2012” şi ,,Cupa de Vest la Schi”. În seara de vineri, după şedinţa tehnică şi înscrierea concurenţilor, restaurantul ,,Dor de Munte” a găzduit videoproiecţia ,,Polul Sud 2011”, dedicată expediţiei întreprinse, la sfârşitul anului trecut, de cunoscutul alpinist caransebeşean Coco Galescu şi de omul de afaceri timişorean Romeo Dunca, în cel mai sudic loc de pe Pământ. Revenind la concursul propriu-zis, să spunem că în prima dintre competiţii, Cupa ,,Muntele Mic”, desfăşurată pe Pârtia ,,Borlova”, destinată băieţilor, la categoria sub 7 ani, primele locuri au fost ocupate de Casian Firu şi Luca Gudea. Concursul băieţilor din categoria de vârstă 7-10 ani a fost câştigat de Andrei Galescu, urmat de Erwin Schmelas şi Cristian Bălan. La categoria 10-14 ani, în concursul băieţilor, primele trei locuri au fost câştigate, în ordine, de Radu Popa, Alvin Cizmaş şi Marco Gudea. La categoria 14-18 ani, concursul a fost câştigat de Alin Tulburea, urmat de Raul Cojocaru şi Vlad Carabeţ. Premiul I, la categoria 18-40 de ani, băieţi, a fost adjudecat de Cristian Brecica, urmat îndeaproape de Uţu Maralescu şi Vlad Furdi. Dintre cei 14 concurenţi înscrişi în competiţia destinată participanţilor de peste 40 de ani, s-au distins Lucian Borbil (I), urmat de Călin Schmelas şi Sorin Rădoi.

La fete, s-au distins Ioana Ioaniţescu, câştigătoare a locului I în concursul destinat concurentelor de 7-10 ani, urmată de Ioana Lala şi Alexandra Tebenszky. Dintre cele 13 sportive înscrise în competiţia destinată fetelor cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani, primele trei locuri au fost câştigate de Cristina Galescu, după care linia de sosire a fost trecută de Iulia Voit şi Oana Rădoi. Categoria de vârstă 14-18 ani a fost câştigată de Bianca Sasu, Andreea Secoşan şi Alexandra Antal. De asemenea, câştigătoare au mai fost desemnate şi Nicoleta Poşircă, Alina Voia şi Diana Lala, participante la concursul destinat categoriei de vârstă 18-40 de ani. Iraida Antal, Adina Szazi şi Cristiana Petrica au reuşit să urce pe podiumul participantelor la concursul destinat femeilor de peste 40 de ani. Câştigătorii competiţiei ajunse, de-acum, la cea de-a IV-a ediţie, au plecat acasă cu diplome, cupe şi premii în bani. Cei clasaţi pe locul I au fost recompensaţi cu premii de câte 300 de lei, ocupanţii locurilor II au primit premii de câte 200 de lei, iar cei de pe locul III au plecat acasă cu premii de câte 100 de lei. Ca şi co-organizator, Consiliul Local Caransebeş a alocat pentru desfăşurarea acestui concurs suma de 14.700 de lei.

Ziua s-a încheiat cu un Carnaval al Costumelor, la baza Pârtiei ,,Nordica”, urmat de Pelerinajul cu torţe, desfăşurat pe aceeaşi pârtie, şi de Festivitatea de premiere, la restaurantul ,,Felix”, la care, pe lângă sportivi, au luat parte şi reprezentanţi ai administraţiei publice din municipiul de pe malurile Timişului şi Sebeşului, în frunte cu viceprimarul Ilie Iova şi city-managerul Nicolae Borcean.

,,Cupa de Vest la Schi” s-a desfăşurat duminică, 12 februarie, pe pârtia dintre schilift ,,Nordica” şi schilift ,,Felix”. La slalom special, etapa I – feminin, locul I, la categoria de vârstă 7-10 ani, i-a revenit Ioanei Ioaniţescu, urmată de Alexandra Tebenszky şi Ioana Lala. Dintre fetele din categoria de vârstă 10-14 ani, cea mai bună s-a dovedit a fi Cristina Galescu, urmată de Anisia Popescu şi Anca Petrica, iar dintre participantele la concursul destinat fetelor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, s-au detaşat Bianca Sasu, urmată de Andreea Secoşan şi Andreea Antal. Categoria 18-40 de ani a fost câştigată de Nicoleta Poşircă şi Alina Voia. La băieţii cu vârste între 7 şi 10 ani, competiţia i-a revenit lui Erwin Schmelas. Pe locul II s-a clasat Andrei Galescu, urmat de Vlad Jurebie. Dintre concurenţii de 10-14 ani, s-au detaşat Alvin Cizmaş, Sergiu Micşa şi Alexandru Chicin. De asemenea, Alin Tulburean, Raul Cojocaru şi Andrei Popescu au urcat pe podiumul destinat concurenţilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani. Categoria de vârstă 18-40 de ani a fost dominată de Cristian Brecica, Cristian Vanea şi Uţu Maralescu, iar câştigătorul cursei destinate concurenţilor de peste 40 de ani a fost desemnat Lucian Borbil.

Carmen SENCO

Sonia BERGER