Salvamontiştii lui Coco Galescu, la înălţime!Nici nu s-au deschis bine pârtiile de schi de pe Muntele Mic, că vineri, 27 ianuarie, a şi avut loc un accident deosebit de grav, doi bărbați răsturnându-se cu ATV-ul cu care se deplasau pe drumul care leagă stațiunea de parcarea auto.
Salvamontiştii de serviciu s-au deplasat rapid la fața locului și au acordat primul-ajutor, după care victimele au fost predate celor de la Ambulanță, unul dintre bărbaţi, patronul unei pensiuni, fiind transportat în stare gravă la spitalul din Caransebeş.
Din cauza vremii și a întunericului, elicopterul SMURD de la Baza din Caransebeş nu a putut decola, ne-a informat şeful Serviciului Salvamont Caraş-Severin, Cornel Galescu.
Cel de al doilea accident a avut loc luni după-amiază. De data aceasta, un bărbat de 35 de ani, din Lugoj, s-a accidentat pe pârtia Nordica, în urma căzăturii acesta alegându-se cu fractură de claviculă. Salvamontiştii de serviciu au intervenit pentru a acorda primul ajutor. În urma apelului prin 112, echipajul elicopterului SMURD a preluat persoana de la salvamontiști și au transferat-o, în mai puțin de 10 minute, la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, pentru a beneficia de asistență medicală complexă și tratament de specialitate. (B. Naum)