România are prim-ministru din Caransebeş


Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, 30 decembrie, decretul pentru desemnarea lui Sorin Grindeanu, propunerea alianţei PSD-ALDE pentru funcţia de prim-ministru al României, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituţia României, republicată. 

Ultima funcţie ocupată de Sorin Grindeanu înainte de a fi desemnat ca premier al României a fost aceea de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş.

Sorin Grindeanu a fost şi ministru al Comunicaţiilor în Guvernul Ponta. A fost membru în Comisia de control a SRI din Parlament în perioada februarie 2013 – decembrie 2014. A fost deputat PSD de Timiş şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD Timiş şi al PSD Timişoara.

Sorin Grindeanu s-a născut în 5 decembrie 1973, la Caransebeş, şi este fiul lui Nicolae Grindeanu, fost inspector școlar general la Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraș-Severin. Este membru PSD din 1996, pe când formaţiunea politică se numea PDSR. După terminarea Liceului Teoretic „Traian Doda”, a absolvit Universitatea de Vest din Timişoara, Facultatea de Matematică, Secţia Informatică.

În perioada 2008-2012, Sorin Grindeanu a fost viceprimar al Timişoarei. Înainte de a ocupa această funcţie, a fost preparator şi apoi asistent la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie, şi apoi director al Direcţiei pentru Tineret şi Sport a judeţului Timiş.

Bogdan NAUM