Robert Şerban, aşa cum nu l-am mai văzut…


…ca scrib al fiului său, Tudor!

Întâlnirea de sâmbătă, 8 decembrie, cu scriitorul și jurnalistul Robert Șerban, în cadrul cercului literar Firimituri de lectură cu ceai, nu ar fi avut același farmec dacă celălalt invitat nu ar făcut deliciul publicului. Tudor, fiul lui Robert Șerban, chiar este un copil fără inhibiții, dispus să dialogheze dechis cu audiența ca un adevărat scriitor.

Lansarea, la Caransebeș, a volumului Tata, eu glumesc serios! a fost un real succes. Cu puțină strategie de marketing, de altfel binevenită pentru a le dezvolta copiilor gustul pentru lectură și activități literare, cartea a fost pusă la dispoziția dascălilor doritori în săptămâna dinaintea lansării, astfel că micuții cititori, amuzați copios de „tudorisme”, abia au așteptat să îl cunoască atât pe cel care le-a scris, cât mai ales pe cel care le-a spus.

După prezentările realizate de elevii de la Colegiul Naţional C.D. Loga, copiii prezenți la lansare i-au adresat lui Tudor Șerban o mulțime de întrebări, care mai de care mai năstrușnice, la care puștiul a răspuns cu foarte mare seriozitate. Spre deliciul auditoriului, Tudor Șerban a prezentat și două scenete pe care le-a improvizat pe loc.

Cartea este o culegere de „perle” spuse de un copil care începe să cunoască lumea înconjurătoare, să pună întrebări, să facă anumite conexiuni și să explice adulților ceea ce aceștia nu mai pot înțelege. Un umor copilăresc pe care mulți copii îl au, dar puțini părinți se gândesc să îl imortalizeze cumva. Nici măcar lui Robert Șerban nu i-a trecut prin cap că va face asta când a început să posteze pe Facebook – cel mai la îndemână carnețel – dialogurile purtate cu fiul său. Însă, la insistența prietenilor și cu acordul celui care le-a spus, s-a hotărât să publice această carte.

Seara s-a încheiat cu o sesiune de autografe pentru care Tudor Șerban, de altfel foarte practic, și-a pregătit o ștampilă cu numele său.

Christina MECAP