Caransebeşul, cuprins de Spiritul Olimpic


Crosul „Spiritul Olimpic 2010” a aliniat vineri, 29 octombrie, la start, aproximativ 2.000 de participanţi de diferite vârste, din 12 localităţi din Caraş-Severin. Startul a fost dat simultan, la ora 13.20, de la microfonul Studioului Regional Radio Reşiţa, de către directorul Academiei Olimpice Române – filiala Caraş-Severin, Doru Dinu Glăvan. La Caransebeş, dintre participanţii cu vârste cuprinse între 6 şi 75 de ani, s-au detaşat Cristina Miculeanici, care a ocupat locul I în concursul feminin, urmată de Laura Hanzelic şi Alina Tilneac. La masculin, concursul a fost câştigat de Marius Durle, urmat de Călin Dragomir şi Robert Mihart.

Toţi câştigătorii au primit din partea organizatorilor diplome şi tricouri. Ocupanţii locurilor I au beneficiat şi de câte un premiu de 500 de lei din partea administraţiei locale din municipiul de pe Timiş şi Sebeş. Câştigătorii locurilor II au primit câte 300 de lei, iar ocupanţii locurilor III, câte 200 de lei. S-au acordat şi trei premii de consolare, de câte 100 de lei, participanţilor care, din cauza accidentărilor suferite, nu au ajuns la linia de sosire.

Acţiunea, unicat în Olimpismul internaţional, a fost organizată de Academia Olimpică Română – filiala Caraş-Severin, la organizarea întrecerilor mai contribuind Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport, Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Consiliile locale şi Primăriile localităţilor în care s-au desfăşurat concursurile. La reuşita acţiunii şi-au mai adus contribuţia Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă. Crosul a fost organizat la Reşiţa, Caransebeş, Bocşa, Oraviţa, Oţelu Roşu, Anina, Moldova Nouă, Berzasca, Fârliug, Vrani şi Văliug.

Carmen SENCO