Renaşte fotbalul la Caransebeş?


Aşa după cum i-am informat pe cititorii ziarului nostru, în permanenţă şi la timp, în privinţa evenimentelor petrecute în viaţa fotbalistică a municipiului, ne facem şi acum datoria de a-i ţine la curent cu ultimele noutăţi apărute în acest domeniu, unul, s-o recunoaştem, extrem de delicat şi care, la fel de adevărat, a lăsat un gust amar în sufletele microbiştilor caransebeşeni.

După cum am relatat la vremea cuvenită, la începutul lunii ianuarie a acestui an, conducerea clubului FC Caransebeş 1913 a trimis o Adresă Federaţiei Române de Fotbal, prin care anunţa oficial că se retrage din Campionatul Ligii a II-a, ca urmare a faptului că gruparea gugulană pierduse sprijinul Consiliului local al municipiului, adică al principalului finanţator al echipei. Dispariția de pe scena fotbalistică s-ar fi petrecut oricum, deoarece, în şedinţa din 13 ianuarie, Comitetul Executiv al FRF ar fi analizat hotărârile deja executorii ale Comisiei de Disciplină şi Etică a Federaţiei, care dădeau câştig de cauză unui număr de 12 jucători care aveau de încasat restanţe salariale pentru care, până în acel moment, clubul fusese penalizat cu 72 de puncte, lucru nemaiîntâlnit în istoria fotbalului românesc, ceea ce ar fi dus, automat, la excluderea formaţiei din campionat.

Totuşi, în momentul retragerii sprijinului financiar pentru club, consilierii locali au adoptat, la sfârşitul lunii decembrie 2015, o hotărâre privind participarea Municipiului Caransebeş, în calitate de membru fondator, la înfiinţarea Asociaţiei „Centrul de Fotbal pentru Copii şi Juniori «Viitorul» Caransebeş”.

În tot acest timp, lucrurile nu au stat pe loc. Noua structură a preluat cele trei grupe de Copii şi Juniori, respectiv C, D şi E, ale lui FC Caransebeş 1913, antrenate de Dan Doran, Lucian Mengu şi Petru Bona, şi, în primăvară, a activat cu ele la acest nivel.

Din această vară, însă, noul club s-a reorganizat şi, în consecinţă, şi-a propus şi o serie de obiective. Preşedintele Asociaţiei „Centrul de Fotbal pentru Copii şi Juniori «Viitorul» Caransebeş” este Gabi Ţurcaş, fost organizator de competiţii la FC Caransebeş 1913, iar preşedintele Comitetului Director al Asociaţiei este Andrei Ungur.

Într-o discuţie purtată, recent, cu Gabi Ţurcaş, acesta ne-a declarat că, la nivelul noii structuri, se doreşte înfiinţarea a încă unei grupe de juniori, în care să activeze copii născuți în perioada 2005-2009, în acest sens fiind demarată selecţia acestora.

„În acelaşi timp, de la Primăria municipiului am primit undă verde pentru înfiinţarea unei echipe care să evolueze în Liga a IV-a, încă din acest sezon 2016-2017, care va începe la sfârșitul lui august. Am şi luat deja legătura cu câţiva jucători reprezentativi pentru oraş, care sunt încă în activitate, şi i-aş numi aici pe Bebe Feneş, Cristi Suru şi Dani Şandru, şi în jurul lor vom încerca să închegăm noua echipă. Ei vor fi nucleul, dar vom merge și pe ideea de a promova tineri din Caransebeş şi din împrejurimile municipiului. În privința antrenorului nu am luat încă o hotărâre, deocamdată mai aștept niște răspunsuri”, ne-a declarat Gabi Ţurcaş.

Să mai spunem că, dacă Stadionul Municipal din Parcul Teiuş, renovat pentru a face faţă cerinţelor impuse de Liga a II-a, se găseşte încă în stare bună, cel din Balta Sărată urmează să fie reabilitat, astfel încât acolo să poată să se pregătească şi să evolueze echipele de copii şi juniori, nefiind exclusă posibilitatea ca însăşi echipa de Liga a IV-a, care va fi înfiinţată în curând, să joace pe această arenă.

Sorin ROGOZ