A revenit Bostaniada!


După o întrerupere de câţiva ani, „Bostaniada Copiilor” revine în forţă la Liceul Pedagogic „C. D. Loga”, din Caransebeş, antrenând o mulţime de elevi în joc şi voie-bună. În ultima zi a lunii octombrie, seara, sala de sport a şcolii s-a umplut de copii costumaţi şi machiaţi, pregătiţi să se distreze preţ de câteva ore alături de dăscăliţele şi părinţii lor. Am remarcat  că fiecare clasă implicată în activitate a purtat alt tip de costumaţie, aşa că la petrecere au fost doar prinţi şi prinţese, magicieni, vrăjitori, piraţi, fantome şi mimi. Costumele au fost deosebit de reuşite, dovadă că şi părinţii copiilor au primit cu plăcere ideea de recreere prin joacă, după aproape două luni de şcoală.

„Nu este o petrecere de Halloween”, ne-au declarat organizatoarele, „baluri mascate s-au făcut mereu, doar că acum se împrumută această denumire. Acţiunea noastră este o combinaţie între un bal mascat şi o activitate de joacă pe echipe. A fost organizată acum datorită faptului că cei mici intră într-o săptămână de vacanţă şi vrem să şi-o petreacă cu zâmbetul pe buze şi cu gândul că la şcoală mai pot învăţa şi altfel decât stând în bănci şi citind din manuale”.

Activitatea a fost împărţită pe Ateliere de distracţie, micuţii mascaţi având posibilitatea să treacă prin toate aceste „probe”: alergatul în saci, sari ghilotina, plesneşte balonul şi dansează cu maimuţa. Deşi acţiunea a fost organizată numai pentru copiii de la ciclul primar, alături de învăţătoarele coordonatoare au venit ca voluntari şi foşti elevi şi liceeni de la profilul Pedagogic al şcolii, care au ornat sala cu ghirlande de dovlecei din hârtie şi au ajutat la buna desfăşurare a activităţilor pe ateliere.

„Bostaniada Copiilor” s-a încheiat cu o paradă a dovlecilor prin oraş şi cu poza de grup în Parcul Dragalina.

Mihaela PRAL