Remember Gheorghe Magas


Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş, alături de Consiliul Judeţean Caraş-Severin, a organizat miercuri, 13 februarie, la ora 13, în Sala de expoziţii temporare a Muzeului caransebeşean, vernisajul expoziţiei „Remember Gheorghe Magas”.
Cu acest prilej, au fost expuse cărţi, fotografii, reviste, tablouri şi insigne, donate instituţiei de cultură de către sora acestuia, Gligheria Popovici, obiectele aparţinând regretatului profesor Gheorghe Magas. De asemenea, cu ocazia acestei acţiuni culturale, a avut loc şi inaugurarea sălii ce va purta numele celui care a fost şi va rămîne o personalitate proeminentă a culturii bănăţene.
Gheorghe Magas s-a născut în data de 13 februarie 1946. A absolvit Facultatea de Istorie din Bucureşti, ocupând, pe rând, funcţiile de inspector şcolar general (2004-2007), consilier judeţean şi consilier local, precum şi funcţia de secretar al Comisiei pentru activităţi ştiinţifice, învăţământ, sănătate, cultură şi protecţie socială în legislativul municipal. A avut o strălucită carieră didactică, cea de profesor de istorie, formând multe generaţii de elevi la Liceul „C.D. Loga” din Caransebeş.
Expoziţia de la Muzeu este deschisă publicului până în data de 15 martie. (S. Berger)