Dragostea cu tocmeală, un… joc


După succesul de care s-au bucurat actorii Teatrului de Vest din Reşiţa, la Caransebeş, care au deschis, în 24 ianuarie, seria acţiunilor culturale desfăşurate în noua Sala de spectacole a Casei de Cultură din municipiu, aceştia au „recidivat”. Au revenit şi au prezentat publicului piesa „Jocul”, de Radu Herjeu. Şi de această dată, caransebeşenii au răspuns invitaţiei, astfel încât în sală s-au aflat aproximativ 300 de spectatori care au răsplătit cu prelungi aplauze prestaţia actorilor.

Piesa „Jocul”, scrisă de prezentatorul TV Radu Herjeu, are ca temă centrală universul paralel al fiecărei persoane. Autorul a dorit să sublineze astfel că depinde de noi dacă reuşim ca universul fiecăruia să interacţioneze cu al celuilat.

Textul dramatic original a fost publicat în anul 2006 şi a obţinut premiul al doilea la Concursul Naţional de Teatru de Comedie în anul 2008. Nicolae Vlădulescu, managerul Teatrului de Vest din Reşiţa, a motivat astfel includerea în program a spectacolului: „Am considerat că merită montat, deoarece cred în autorii tineri şi cred în autorii de teatru actuali, iar piesa este una interesantă”.

Pentru că locuitorii Caransebeşului s-au dovedit un public primitor şi avid de cultură, conducerea Teatrului de Vest din Reşiţa a decis să prezinte, pentru o serie de categorii de persoane defavorizate, un spectacol la care intrarea să fie liberă. Acesta a avut loc vineri, 8 februarie, când pe scenă s-a jucat din nou piesa „Dragoste cu tocmeală”, de Matei Mircioane.

Seria spectacolelor continuă vineri, 15 februarie, cu două reprezentaţii pentru copii, susţinute de actorii Teatrului Municipal din Târgovişte. Pentru data de 22 februarie, Teatrul „Traian Grozăvescu” din Lugoj va fi prezent la Caransebeş. Dimineaţa vor avea loc două reprezentaţii pentru copii, care vor putea vedea transpusă pe scenă povestea lui Pinochio, iar seara va fi prezentată comedia „Haide, ucide-mă, dragoste!”, de Aziz Nesim. Biletele au fost puse în vânzare la Galeria de Artă „Corneliu Baba”.

Carmen SENCO