Programul RABLA, varianta caransebeşeană


Administraţia locală a depistat că la nivelul municipiului Caransebeş există un număr de 46 de autoturisme, sau chiar simple caroserii în unele cazuri, abandonate de proprietarii acestora pe domeniul public. Dintre acestea, pentru 22 au fost depistaţi proprietarii, pentru celelalte mai fiind necesare unele proceduri în legătură cu dreptul de proprietate al deţinătorilor de autoturisme părăsite şi procedura de identificare a acestora prin Sistemul naţional, gestionat de Poliţia Rutieră.

„În viitor, vom proceda şi la alte măsuri complementare, în sensul că vom emite chiar Hotărâri de Consiliu local. Dacă aceste autoturisme nu vor fi ridicate, urmează să instituim nişte taxe speciale de plată, unele foarte mari, pentru cei care abandonează asemenea maşini, care strică imaginea oraşului. Degeaba Primăria reabilitează trotuarele, montând pavele, punând garduri din fier forjat… Caransebeşenii se bucură de tot ceea ce ţine de esteticul urban, însă unii cetăţeni nu apreciază asta, dimpotrivă, prin tot ceea ce fac, strică imaginea municipiului”, a spus primarul Marcel Vela.

Administraţia locală va pune la dispoziţia acestor proprietari un teren în zona Târgului de Animale, unde aceste maşini abandonate vor putea fi depozitate, gratuit sau contra unei sume simbolice, doar pentru a fi mutate cât mai repede din cartierele municipiului.

Bogdan NAUM