Dezamăgire…


FC Caransebeş – Mama Mia Becicherecu Mic 1-3 (0-1)

caransebes becicherec 2 caransebes becicherec 9 caransebes becicherec 12În cea de a doua zi a Rugii de la Oraş, caransebeşenii veniţi în număr mare în Parcul Teiuş au trecut şi porţile Stadionului Municipal, care s-au deschis vineri, 25 aprilie, pentru a găzdui cea de a doua etapă a play-off-ului Seriei a IV-a a Ligii a III-a, în care s-au întâlnit FC Caransebeş şi principala sa contracandidată la promovare, Mama Mia Becicherecu Mic. Printre spectatori – şi aici trebuie menţionat că stadionul a fost arhiplin, aşa cum era în vremurile bune –, în tribune au luat loc şi doi binecunoscuţi internaţionali, Dan Alexa şi George Galamaz, cărora li s-a alăturat, după primul sfert de oră, şi primarul municipiului, Marcel Vela. Gugulanii s-au bucurat de o galerie numeroasă, „Magica Balta” fiind întărită cu o parte a „Vulturilor Semenicului” veniţi de la Reşiţa.

Perioada de tatonare a fost una scurtă, practic se poate spune chiar că s-a sărit peste ea, cele două echipe arătându-se foarte hotărâte să înscrie încă din primele minute. Elocvent în acest sens este gestul lui Luţă, care, deşi în minutul 19 a suferit a doua accidentare la cap, a refuzat să urce în ambulanţă, cerând insistent personalului medical să fie lăsat să intre în teren, să continue jocul.

Prima fază importantă s-a consemnat în minutul 22, când, după un fault al lui Telescu comis asupra lui Negoescu, arbitrul a dictat lovitură liberă de la 17 metri, central, şutul lui Suru trecând la câţiva centimetri de vinclul drept al porţii timişene. Două minute mai târziu, faza s-a repetat în jumătatea de teren caransebeşeană, şutul din lovitură liberă al lui Radu ducându-se peste poarta apărată de Haidău.

Şi dacă până atunci caransebeşenii dominaseră oarecum partida, cu timpul oaspeţii au echilibrat jocul, în unele momente punând stăpânire pe mijlocul terenului şi lansând atacuri deosebit de tăioase. În minutul 27, timişenii au beneficiat de o lovitură liberă de la 30 de metri lateral-dreapta, Centea a trimis înalt în careu, de unde căpitanul Telescu a deviat cu capul în colţul lung al porţii lui Haidău, deschizând scorul.

Ultima fază notabilă a primei reprize s-a consemnat în minutul 36, după o fază în care Telescu a văzut cartonaşul galben în urma unui fault comis asupra lui Ionescu, lovitura liberă executată de Suru şi deviată în careul timişean fiind rezolvată în cele din urmă de goal-keeper-ul Rusu.

Chiar dacă după pauză gazdele au încercat să pună presiune pe timişeni, în căutarea cât mai rapidă a golului egalizator, jocul acestora nu s-a legat şi, deşi Iosif Rotariu a efectuat două schimbări, abia în minutul 63 gugulanii au avut prima fază de poartă, după un corner bătut de Poiană şi reluat cu capul peste transversală de Negoescu. O fază controversată s-a petrecut în minutul 67, atunci când Şandru a centrat de pe dreapta, mingea l-a lovit în mână, în interiorul careului, pe Zurbagiu, centralul partidei, Mircea Ardelean, nu a acordat penalty pentru caransebeşeni, şi, plecat pe contraatac, Negruţ a centrat de pe stânga, până la Silaghi, care a tras la colţul scurt, majorând avantajul oaspeţilor pe tabela de marcaj.

Toate încercările gazdelor de a pune în pericol poarta apărată de Rusu au fost zădărnicite de apărarea echipei timişene, undeva la 25 de metri, rarele ocazii înregistrându-se după faze fixe. În minutul 72, după un corner bătut de Suru de pe partea stângă, Negoescu a reluat cu capul puţin peste transversală. Caransebeşenii au mai construit o fază legată în minutul 75, în urma căreia Vlăduţi a reuşit să tragă de la 18 metri, însă şutul său, pe jos şi pe centrul porţii, a fost reţinut de Rusu.

Gugulanii au redus din handicap în minutul 87, după o greşeală a lui Negruţ, căruia Săulescu i-a furat balonul, a şutat puternic de la 14 metri, la colţul scurt, Rusu a respins în corner, după executarea loviturii de colţ mingea ajungând la Şandru, care a trimis cu boltă peste goal-keeper-ul timişean, mingea lovind bara laterală şi intrând în plasă.

Jumătatea de bucurie a caransebeşenilor nu a ţinut decât două minute, pentru că, în minutul 89, Magdaş a prins un şut bun, Haidău a respins până la Hodiş, care, pe fază, a trimis în poarta gugulană.

Chiar şi la acest scor, galeria gazdelor s-a dovedit la înălţime, cântând şi încurajându-şi favoriţii, aşa cum au făcut-o, în cel mai frumos mod, pe parcursul tuturor celor 90 de minute.

Un joc de Liga a III-a şi nimic mai mult. Cred că toată lumea a văzut, sunt jucători cu potenţial tehnic limitat în ambele echipe. Din punct de vedere tactic nici nu pot să mă pronunţ măcar. Mentalitatea şi educaţia nu se pot face, le dobândeşti când eşti copil. Şi eu am fost jucător, şi pe mine nu trebuia să mă motiveze nimeni, eu mă motivam singur. Asta faci la meciuri de genul ăsta, şi ai respect faţă de lumea care vine la fotbal. Nimeni nu trebuie să te motiveze… În cazul de faţă, nu se poate vorbi că miza meciului şi-a pus amprenta. În Liga a III-a nu există miză. Jucătorii trebuie să meargă la serviciu şi să facă de două, trei ori pe săptămână antrenament, aşa e în Germania, aşa e peste tot. La nivelul ăsta se joacă fotbal din plăcere. Chiar şi în condiţiile înfrângerii de azi, Caransebeşul va continua, e la un punct în spatele formaţiei Mama Mia Becicherecu Mic, sunt convins că la un moment-dat se vor împiedica şi ei, fiindcă nu arată nimic ca echipă. Va fi o luptă până spre finalul campionatului… Cine va fi mai inspirat, cine va avea mai multă şansă, acela va promova. În privinţa condiţiilor de joc de azi, tot respectul pentru domnul primar Marcel Vela, care s-a implicat extrem de mult în aceste două luni de când am venit eu la echipă, a reuşit să facă terenul de joc şi stadionul în răstimpul acesta scurt. Condiţiile au fost foarte bune, mai puţin jocul, şi în primul rând îmi pare rău pentru oamenii care au venit la stadion, sunt supăraţi şi e chiar Ruga oraşului… Chiar azi, fiica mea Kassandra a împlinit 9 ani şi mi-ar fi plăcut să am o mulţumire sufletească, să-i transmit altfel «La mulţi ani». Dar aşa e-n fotbal, trebuie să ştii să mergi mai departe… Cu mine, fără mine, pentru că, încă o dată o spun, nu sunt obişnuit cu acest nivel, cu asemenea jucători, cu asemenea mentalitate, şi voi vedea ce voi face. Voi lupta în continuare…”, a spus, la sfârşitul meciului, antrenorul caransebeşean Iosif Rotariu.

FC Caransebeş: Haidău, Constantinescu (min. 68, Dubei), Goşa, Steop (57, Săulescu), Ionescu (52, Roiu), Şandru, Suru, Artean, Negoescu (78, Gheju), Poiană, Vlăduţi; rezerve: Doran, Dragu, R. Artimon. Antrenor, Iosif Rotariu.

Mama Mia Becicherecu Mic: Rusu, Miheţ, Hodiş, Telescu, Toma, Zurbagiu, Radu (69, Magdaş), Luţă (19, Hecsko), Centea (52, Negruţ), Silaghi (88, Mancaş), Toma; rezerve: Culda, Tăbăcaru, Postolache. Antrenor, Sorin Bălu.

A arbitrat la centru Mircea Ardelean, asistat la cele două linii de concitadinul său din Arad, Casian Băla, şi de Cosmin Danciu din Hunedoara.

Observatori: Adrian Lucaci (Arad) şi Cosmin Tutunaru (Tg. Jiu).

Sorin ROGOZ