Pregătiri – Liga a IV-a


Cea de a doua echipă a clubului FC Caransebeş, pregătită în sezonul trecut de Marius Dulca, s-a retras din campionat, ca urmare a faptului că mulţi dintre tinerii care alcătuiau lotul şi-au exprimat dorinţa de a-şi continua studiile în alte oraşe, o parte au fost cooptaţi în formaţia de Liga a III-a, condusă de Alin Artimon, iar ceilalţi sunt juniori. Astfel, conducerea clubului a luat decizia ca, în locul ei, să se înfiinţeze un Centru de juniori puternic, în parteneriat cu Clubul Sportiv Şcolar Caransebeş, ne-a informat Cosmin Popovici, preşedintele noii structuri.

Şi Metalul Oţelu Roşu îşi continuă pregătirile pentru viitorul campionat, care va începe în 17 sau, cel mai târziu, în 24 august, antrenamentele fiind supervizate de un preparator fizic profesionist, Ştefan Beregszasz, care s-a ocupat şi de FC Hunedoara. Preşedintele clubului, Sandu Florei, ne-a spus că de la echipă a plecat doar Daniel Bona, la FC Caransebeş, iar statutul lui Neagu este încă incert. În ceea ce priveşte transferurile, ele nu au fost încă parafate, dar în probe se află cinci jucători noi, lotul urmând să fie definitivat la sfârşitul acestei săptămâni, după întâlnirea amicală de miercuri, 24 iulie, cu formaţia de Liga a III-a FC Caransebeş. Staff-ul echipei – care a rămas acelaşi, Alin Olariu, director tehnic, şi Aurelian Panescu, antrenor – intenţionează ca în perioada următoare echipa să mai susţină o serie de meciuri de verificare, posibil cu Vulturii Lugoj şi cu formaţia din Haţeg, însă nu au fost stabilite nici datele, nici locurile de desfăşurare ale partidelor.

Nou-promovata din Liga a V-a, Agmonia Zăvoi, îşi va reuni lotul la sfârşitul acestei săptămâni. Primarul comunei, Ion Scorobete, care este şi preşedintele clubului, ne-a informat că de la echipă nu aplecat nimeni, dar vor fi aduşi încă trei sau patru jucători cu experienţă. Ca noutate, începând cu viitorul campionat, antrenor va fi Constantin Marcu, de la Oţelu Roşu, iar secund – Otto Reitmayer (Feri), cel care s-a ocupat de echipă când a evoluat în Liga a V-a. „L-am ales ca antrenor pe Constantin Marcu pentru caracterul şi profesionalismul acestui mare jucător şi creator de echipe, deci implicit de tinere talente”, a spus primarul comunei. Ion Scorobete a mai declarat că marţi, 23 iulie, Primăria a perfectat actele pentru preluarea terenului de fotbal şi a clădirilor anexe de la proprietarul acestora, urmând să le predea apoi Asociaţiei sportive, iar, în cel mai scurt timp, să se treacă la reabilitarea lor.

La sfârşitul lunii, va avea loc o şedinţă a Consiliului Local Zăvoi, în cadrul căreia va fi adoptat bugetul alocat Asociaţiei Sportive „Agmonia”. „Vom avea două echipe, una de seniori şi alta de juniori, aşa cum prevede regulamentul. În perspectivă, mi-aş dori ca în doi, trei ani să avem doar jucători localnici, mai ales că vom avea şi o echipă-satelit, prin tranformarea formaţiei din Voislova în Agmonia Zăvoi II”, a mai spus Ion Scorobete.

Rubrică realizată de Sorin ROGOZ