Chioşcul care sfidează legea, la Fârliug


În cadrul recentei şedinţe a Colegiului Prefectural Caraş-Severin, primarul comunei Fârliug, Ioan Borduz, a ridicat o problemă căreia, oricât a încercat, nu a reuşit să-i de de capăt. Este vorba despre faptul că în comună există un chioşc de alimente amplasat în faţa şcolii din Fârliug, magazin care nu a obţinut nici autorizaţia de construire, şi nu are nici autorizaţie de funcţionare, aşa că se află în afara legii.

„De 15 ani, o societate comercială desfăşoară o activitate ilegală. În decembrie anul trecut am hotărât în Consiliul Local dărâmarea construcţiei, însă nu putem să acţionăm. Am solicitat asistenţa celorlalte instituţii judeţene, însă nimeni nu s-a arătat dispus să ne ajute. Am trimis înştiinţare cu faptul că acest chioşc funcţionează fără autorizaţie de construire şi am aplicat amenzi, însă societatea ne-a dat în judecată şi pentru acest lucru”, a spus Ioan Borduz. Având în vedere că repectivul chioşc se află pe domeniul public şi nu are autorizaţie de construire, cei în măsură să-l demoleze sunt reprezentanţii Primăriei şi ai Consiliului Local Fârliug, ţinând cont de faptul că societatea a pierdut dreptul de a concesiona terenul pe 49 ani în momentul în care nu a ataşat la contract autorizaţia buclucaşă.

După ce s-au făcut sesizări peste sesizări pe la toate instituţiile abilitate să ia decizii în această situaţie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, prin Poliţia Economică, a dispus efectuarea unei serii de controale la respectiva societate. „Cunosc situaţia de la Fârliug. Din păcate, suspendarea sau închiderea societăţii nu o poate face Poliţia. Am efectuat controale pe aspectele de competenţa noastră şi nu s-au constatat probleme”, a spus şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, cms.-şef Grigore Stolojescu.

În concluzie, s-a stabilit ca o echipă mixtă, formată din reprezentanţii instituţiilor competente în rezolvarea problemei, să se deplaseze la Fârliug pentru a stabili cu exactitate modul în care funcţionează societatea şi cine va lua decizia de a interzice funcţionarea ei.

Bogdan NAUM