Caransebeşenii au dat-o-n bară. De două ori…


caransebes mioveni 1
FC Caransebeş – CS Mioveni 0-1 (0-0)
Miercuri, 15 octombrie, s-a disputat etapa a VIII-a, intermediară, din Liga a II-a, în cadrul Seriei a II-a FC Caransebeş întâlnind pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş pe CS Mioveni, formaţie antrenată de Claudiu Niculescu.
Că ambele echipe aveau nevoie de puncte ca de aer, s-a văzut din începutul echilibrat de partidă, în primul sfert de oră fiecare formaţie având câte o oportunitate de a deschide scorul. Astfel, în minutul 4, Artean a prins un şut bun de la 22 de metri, în dreapta portarului oaspeţilor, însă Popescu a reuşit să respingă în corner. De cealaltă parte, în minutul 15, Claudiu Bălan a făcut o fază pe stânga, şutul său extrem de puternic, de la 25 de metri, „bărbierind” transversala porţii gugulane.
Era clar, încă de la începutul partidei, că după felul în care şi-a aşezat Claudiu Niculescu elevii, adică fundaşii în linie la 30 de metri de poarta lui Popescu, avea să fie greu pentru caransebeşeni să se apropie cu mingi pe jos de ţintă. Singura opţiune rămâneau şuturile de la distanţă, şi exact strategia aceasta au aplicat-o băieţii antrenaţi de Sorin Bălu. Primul exemplu în acest sens este şutul excelent de la 22 de metri, expediat de Precup, în minutul 22, mingea se ducea sub bară, însă Popescu s-a întins şi a respins spectaculos în corner.
Formaţia argeşeană a avut o bună oportunitate de a deschide scorul în minutul 22, atunci când brazilianul Ayza a recuperat o minge la centrul terenului, l-a angajat în adâncime pe Popa, care a pătruns în careu pe partea dreaptă, şutul său puternic, de la 12 metri, fiind apărat de tânărul Rusu. Oaspeţii au mai avut o fază periculoasă în minutul 33, când Eduard Stoica a executat înalt, tăiat, o lovitură liberă de la 35 de metri lateral-dreapta, goal-keeper-ul caransebeşean Rusu reuşind să respingă cu vârfurile degetelor din viclul drept al porţii sale.
Gazdele au început mai bine partea a doua, în minutul 51 beneficiind de o lovitură liberă dictată de Horaţiu Feşnic după faultul lui Răuţă asupra lui Precup, la 23 de metri, central. A executat acelaşi Precup, excelent, plasat, în vinclul drept, însă Popescu a reuşit să respingă din nou spectaculos. Două minute mai târziu, tot Răuţă l-a faultat pe Poiană la 28 de metri, lovitura liberă fiind executată de Artean, care a prins un şut de excepţie, Popescu a respins în transversală, de unde mingea a revenit în teren, însă „capul” lui Gafiţa, de la 3 metri, a trecut peste poartă.
Unicul gol al partidei a fost înscris în minutul 60, când Claudiu Bălan a deviat pe dreapta la Popa, acesta i-a recentrat pe jos, în careu, de unde primul a reluat cu latul, de la 10 metri, în dreapta lui Rusu.
Replica gazdelor a venit imediat, în minutul 62 Ologu executând excelent o lovitură liberă de la 22 de metri, însă Popescu a reuşit să devieze în corner balonul care se îndrepta spre vinclu. Şapte minute mai târziu, acelaşi Ologu şi-a făcut bine o minge la 18 metri, central, însă şutul său a trecut puţin peste transversala porţii argeşene.
Una dintre puţinele faze periculoase ale oaspeţilor s-a consemnat în minutul 75, atunci când Ayza a recuperat o minge pe partea stângă, i-a trimis lui Mârzeanu, şutul acestuia, de la 18 metri, fiind reţinut de Rusu.
În căutarea golului egalizator, până în final caransebeşenii au mai avut două ocazii, una în minutul 87, când Negoescu a trimis o ghiulea de la 25 de metri, la semiînălţime, respinsă în lateral de Popescu, şi în minutul 88, când Lupu, aflat pe aripa dreaptă, a trimis un şut puternic de la 20 de metri, însă balonul a lovit bara transversală a porţii argeşene.
La final, cei aproximativ 800 de spectatori i-au aplaudat pe jucătorii caransebeşeni, chiar dacă aceştia nu le-au mai oferit de ceva vreme satisfacţia unei victorii pe teren propriu.
„Din punctul meu de vedere, eu zic că am făcut un meci relativ bun. Nu ca celelalte de acasă, însă până la urmă spun că am întâlnit cea mai bună echipă de până acum, o echipă care a dat impresia, prin tehnica de la mijlocul terenului, că ne-a dominat. Eu zic că n-a fost deloc aşa, până la urmă Mioveniul a marcat un gol pe o greşeală şi a mai avut două situaţii. Noi am avut o ocazie foarte mare, câteva şuturi scoase din vinclu de portarul advers şi două bare. Acum, ce să zic? Să tot spun că am avut ghinion? Spun doar că trebuie să spargem şi ghinionul ăsta, fiindcă, până la urmă, noi asta avem, ghinion… Nu este neapărat lipsă de valoare… Şi mergem mai departe, trebuie să mergem mai departe…”, a declarat antrenorul caransebeşean Sorin Bălu.
„Am câştigat trei puncte foarte importante astăzi, pentru că veneam după o înfrângere acasă şi băieţii mei aveau moralul puţin scăzut după meciul de sâmbătă, dar au dovedit încă o dată, cum au dovedit-o de mai multe ori în acest sezon, că sunt băieţi cu caracter, sunt băieţi în care am mare încredere… Îi felicit, este meritul lor în totalitate pentru victoria de astăzi, şi sunt trei puncte binevenite înainte de această pauză pe care o avem, fiindcă noi în etapa viitoare stăm. Sunt bucuros, pentru că m-am bazat foarte mult pe dorinţa lor de revanşă în acest meci, şi nu m-am înşelat. Am avut, într-adevăr, şi puţin noroc, dar norocul face parte din fotbal. Felicit echipa gazdă, pentru că este o echipă bună, foarte bine organizată, dar fotblul până la urmă se joacă pe goluri, iar noi am reuşit ca din cele trei-patru ocazii pe care le-am avut să marcăm un gol”, a declarat după meci tehnicianul echipei argeşene, Claudiu Niculescu.
FC Caransebeş: Rusu, Dicu, Gafiţa (min. 77, Gheju), Poiană, Goşa, Artean, Ologu (73, Negoescu), Precup, Buşu, Săulescu, Suru (67, Lupu); rezerve: Bujor, Barbu, Ganea, Centea. Antrenor, Sorin Bălu.
CS Mioveni: Popescu, Ali Tolmbaye, B. Stoica, Rada, E. Stoica, Răuţă, Mârzeanu, Gălan (79, Dragalina), Popa, Ayza (89, Vintilă), Bălan (65, Biceanu); rezerve: Croitoru, Negoiţă, Greu, Năstăsie. Antrenor, Claudiu Niculescu.
A arbitrat la centru Horaţiu Feşnic (Cluj-Napoca), asistat la cele două linii de Marius Bălan (Cluj-Napoca) şi Ovidiu Timar (Marghita).
Observatori: Florian Mierea (Timişoara) şi Aron Huzu (Sibiu).
Sorin ROGOZ