Pompierii au prieteni mititei


În cursul săptămânii trecute, pe stadionul „Mircea Chivu” din Reşiţa s-a desfăşurat etapa judeţeană a concursului Cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii Pompierilor”. La ediţia din acest an, la concurs au participat peste 100 de copii din Reşiţa, Brebu, Ezeriş, Fizeş, Măureni, Slatina Timiş şi Târnova, elevii demonstrând că trăsături moral-volitive ca iniţiativa, spiritul de echipă, curajul, dârzenia şi hotărârea nu le sunt deloc străine, ca dovadă ei parcurgând probele practice ale concursului – „Pista de îndemânare peste obstacole” şi „Ştafeta de 400 m cu obstacole” – în timp ce afară ploua. Pe motiv că „pompierii adevăraţi se duc la intervenţii pe orice vreme”, copiii nu au vrut să poarte nici măcar pelerine sau căciuli, ci doar căştile obligatorii în timpul probelor practice.

În urma desfăşurării tuturor probelor, câştigători au fost declaraţi elevii Şcolii Gimnaziale din Târnova, urmaţi, în ordine, de cei din Ezeriş şi cei din Măureni, ne-a informat lt. Adriana Marghescu, ofiţer relaţii publice în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” Caraş-Severin. Spre surprinderea tuturor, clasamentul a fost acelaşi ca în anul 2013.

Participanţii la concurs au primit cupe, diplome şi diferite alte obiecte promoţionale, precum şi cadouri.

Competiţia a fost organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, cu sprijinul ISU „Semenic” al judeţului Caraş-Severin, cu concursul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, al Primăriei Reşiţa, al Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport, al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, al Crucii Roşii Caraş-Severin şi al Centrului de Voluntariat Reşiţa.

Evenimentul a beneficiat de sprijinul S.C. TMK Hydroenergy Power S.R.L., parte a Grupului CEZ România, şi S.C. Promarketing S.R.L.

Mădălina DOMAN