Muzeul care aduce Cultura


La sfârşitul săptămânii trecute, Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş, în parteneriat cu Muzeul Naţional Požarevac, au organizat la Drobeta Turnu-Severin, în parcarea hypermarket-ului Carrefour, vernisajul expoziţiei „Dacă nu vrei să mergi la cultură, cultura va veni la tine”. Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul proiectului „Imperium Romanum”, finanţat prin Programul IPA de cooperare transfrontalieră România – Republica Serbia, Axa prioritară 1: Dezvoltare economică şi socială, Măsura 1.2 – Dezvoltarea sectorului turism, inclusiv consolidarea identităţii regionale în zona de graniţă, ca destinaţie turistică.

Activitatea s-a înscris în obiectivul general al proiectului, respectiv dezvoltarea turismului în regiunile de graniţă, prin promovarea patrimoniului cultural şi istoric al regiunilor Branicevo şi Caraş-Severin.

Expoziţia, care a fost deschisă în perioada 9-13 mai, a avut ca tematică arheologia de la nord şi sud de Dunăre, care scoate în evidenţă moştenirea culturală comună a celor două judeţe, Caraş-Severin şi Branicevo. Expoziţia a fost animată de spectacole de teatru stradal, actorii încercând să recreeze atmosfera Romei antice.

O acţiune identică a avut loc miercuri, 14 mai, de la ora 18, în parcarea din Centrul civic al municipiului Caransebeş. Cei interesaţi pot vizita expoziţia până duminică, 18 mai, între orele 10 şi 18.

Bianca METEŞ