Oţelu Roşu câştigă derby-ul nou-promovatelorProgresul Ezeriş – Şoimii Oţelu Roşu 2-4 (0-0)
Etapa cu numărul 4 a Ligii a IV-a a programat sâmbătă, 29 septembrie, partida dintre Progresul Ezeriş şi Şoimii Oţelu Roşu, meciul dintre cele două nou-promovate în acest eşalon disputându-se pe Stadionul „Gloria” din Reşiţa, acolo unde băieţii antrenaţi de Adrian Enăşescu susţin întâlnirile de pe teren propriu.
Progresul a început tare, în minutul 2 gazdele beneficiind de o lovitură liberă indirectă în careul advers, ca urmare a pasei la portar trimisă de Ispas, însă mingea mişcată de Rusnac şi şutată de Bobină a trecut la câţiva centimetri de poarta apărată de Grecu. Două minute mai târziu, cei de la Ezeriş au beneficiat de o lovitură liberă de la 30 de metri lateral dreapta, mingea trimisă în careu a fost respinsă greşit de fundaşii echipei oaspete, şutul lui Budai, din careu, fiind reţinut de Grecu.
Oaspeţii au avut şi ei o ocazie importantă în minutul 8, când, după un corner executat de pe partea stângă, gazdele au ezitat să intervină, mingea trimisă spre poartă fiind respinsă în ultimă instanţă de Leonte.
Cei de la Progresul au ratat o ocazie cât roata carului în minutul 10, când Simion a centrat de pe stânga, iar Roşu, de la doar 2 metri, a trimis peste poartă.
Încet, încet, oaspeţii au echilibrat jocul, iar pe acest fond, în minutul 42 Ispas a trimis un lob peste apărarea Progresului, iar Nedelcea, aflat la 4 metri şi în poziţie ideală, a ratat la mustaţă întâlnirea cu balonul.
Şi în partea a doua, tot Progresul a avut iniţiativa, în minutul 49 lui Simion, aflat la 3 metri de poarta lui Grecu, lipsindu-i un vârf de gheată pentru a fructifica centrarea venită de pe stânga, de la Măduţă. Gazdele au deschis totuşi scorul un minut mai târziu, după ce Secula, aflat pe aripa stângă, a şutat în bară, iar Marişescu a trimis cu capul, de la 4 metri, în stânga lui Grecu.
După acest moment, oaspeţii au ieşit mai hotărât la joc, iar în minutul 52 Caia, deşi talonat de Bobină, a şutat din marginea careului, balonul fiind respins în corner de Varga. Imediat după aceea, Dumitru l-a faultat în suprafaţa de pedeapsă pe Goman, lovitura de pedeapsă fiind transformată cu siguranţă de Caia, care a tras în dreapta lui Varga.
Oaspeţii au trecut în avantaj în minutul 62, în urma unui contraatac rapid, în care Ispas l-a angajat în careu pe Caia, iar acesta a trimis, de la 10 metri, în poarta gazdelor. „Şoimii” au mai înscris o dată, un minut mai târziu, când Nedelcea a scăpat singur spre poarta adversă şi, de la 14 metri, l-a lobat pe Varga.
Progresul a redus din handicap în minutul 70, în urma unei faze în care Roşu a centrat de pe partea dreaptă, Secula a făcut stop pe piept şi, din centrul careului, l-a executat pe Grecu.
Băieţii lui Adrian Enăşescu puteau egala în minutul 77, când Rusnac a trimis din careu jos, la rădăcina barei, însă Grecu s-a întins şi a respins în corner.
Oaspeţii şi-au trecut şi ei în cont o ocazie în minutul 82, când Ispas şi Nedelcea au colaborat bine pe stânga, acesta din urmă trăgând plasat, la colţul lung, însă Varga s-a întins şi a respins în corner.
Scorul final a fost stabilit în minutul 89, atunci când oaspeţii au beneficiat de o lovitură liberă de la 35 de metri, Ispas i-a pasat pe dreapta lui Nedelcea, acesta a centrat perfect în careu, iar Caia, aflat la 12 metri, a trimis în drepata lui Varga, nedându-i nicio şansă portarului gazdelor.
Progresul Ezeriş: A. Varga, A. Bobină, A. Rusnac, P. Măduţă (min. 85, G. Vamanu), N. Marişescu, I. Simion, A. Urlică (85, A. Man), C. Roşu, I. Budai (46, P. Secula), A. Dumitru, A. Leonte; rezerve: G. Buzera, G. Vlad, D. Guţu, A. Spătaru. Antrenor, Adrian Enăşescu.
Şoimii Oţelu Roşu: E. Grecu, A. Bondoc, O. Dan, F. Iacov, S. Opruţ (43, M. Goman), G. Hrudei, A. Ştefan, R. Stava, D. Nedelcea, D. Ispas, S. Caia; rezerve: C. Radu, M. Constantin, I. Gugea, C. Burchelea. Antrenor, Constantin Marcu.
A arbitrat la centru Roberto Svatsinka (Reşiţa), asistat la cele două linii de Paul Miculescu (Caransebeş) şi Daiana Sadovan (Caransebeş).
Observatori: Marius Popescu (Reşiţa) şi Petru Herghelegiu (Bocşa).
Sorin ROGOZ