Poliţia Rutieră, în acţiune în sezonul rece!


Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Caransebeş organizează în această perioadă o serie de activităţi preventive pentru reducerea incidentelor rutiere pe şoselele municipiului de pe Timiş şi Sebeş, dar şi în celelalte zone de competenţă. Acţiunile se desfăşoară atât în cursul săptămânii, cât mai ales în week-end, iar în cadrul acestora sunt verificate toate categoriile de participanţi la trafic. Cu acest prilej, oamenii legii folosesc aparatele video de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, precum şi alcool-testul.

În perioada sezonului rece, poliţiştii rutieri le recomandă şoferilor ca, înainte de a porni la drum, să verifice starea tehnică a maşinii şi să o echipeze corespunzător condiţiilor de drum pe timp de iarnă. De asemenea, se recomandă conducătorilor auto sa adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare, să utilizeze în special frâna de motor şi să evite efectuarea depăşirilor, care, în astfel de condiţii meteo-rutiere, se dovedesc extrem de periculoase. Politiştii mai recomandă ca luminile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, în cazul în care vizibilitatea este redusă.

Poliţiştii caransebeşeni avertizează că acţiunile preventive pentru reducerea incidentelor rutiere în trafic se vor intensifica în perioada următoare.

Liviu DINU