Get Adobe Flash player

Băuţarul speră în bani europeni

Printre realizările recente ale administraţiei din Băuţar se numără finalizarea unui proiect european prin care a fost reabilitat Căminul Cultural din Băuţarul de Jos, construirea unui Centru de zi pentru bătrâni la Bucova şi asfaltarea a 11 kilometri de drum.

Cât priveşte planurile pentru anul în curs, Romulus Barbescu, primarul comunei Băuţar, îşi doreşte realizarea alimentării cu apă şi a sistemului de canalizare în comună, pe care speră să o finalizeze printr-o finanţare europeană. „Proiectul a fost depus la Agenţia Fondului pentru Mediu, însă la vremea respectivă ni se cerea să-l cofinanţăm cu 20 la sută din valoarea sa, suma care se ridică fiind de aproape 18 milioane de euro. Cum nu ne-am permis o astfel de investiţie, nici proiectul nu s-a mai realizat. Am solicitat apoi fonduri de la Guvern, însă nici de această dată nu am reuşit să obţinem banii necesari. Acum, tot ce ne-a rămas este să sperăm într-o finanţare europeană, şi tocmai de aceea, alături de alte primării din judeţ, ne-am asociat cu Societatea Aquacaraş, pentru a putea să atragem mai uşor bani europeni”, a spus Romulus Barbescu.

De asemenea, tot la Băuţar au demarat, de curând, şi lucrările pentru construirea Centrului de Informare Turistică, al cărui termen de finalizare este luna iulie.

Mădălina DOMAN

Traducere
Slovensky Med
Servicii deratizare Transal Urbis


Servicii Transal Urbis