Băuţarul speră în bani europeni


Printre realizările recente ale administraţiei din Băuţar se numără finalizarea unui proiect european prin care a fost reabilitat Căminul Cultural din Băuţarul de Jos, construirea unui Centru de zi pentru bătrâni la Bucova şi asfaltarea a 11 kilometri de drum.

Cât priveşte planurile pentru anul în curs, Romulus Barbescu, primarul comunei Băuţar, îşi doreşte realizarea alimentării cu apă şi a sistemului de canalizare în comună, pe care speră să o finalizeze printr-o finanţare europeană. „Proiectul a fost depus la Agenţia Fondului pentru Mediu, însă la vremea respectivă ni se cerea să-l cofinanţăm cu 20 la sută din valoarea sa, suma care se ridică fiind de aproape 18 milioane de euro. Cum nu ne-am permis o astfel de investiţie, nici proiectul nu s-a mai realizat. Am solicitat apoi fonduri de la Guvern, însă nici de această dată nu am reuşit să obţinem banii necesari. Acum, tot ce ne-a rămas este să sperăm într-o finanţare europeană, şi tocmai de aceea, alături de alte primării din judeţ, ne-am asociat cu Societatea Aquacaraş, pentru a putea să atragem mai uşor bani europeni”, a spus Romulus Barbescu.

De asemenea, tot la Băuţar au demarat, de curând, şi lucrările pentru construirea Centrului de Informare Turistică, al cărui termen de finalizare este luna iulie.

Mădălina DOMAN