Caransebeşenii, debut cu dreptul în amicale


Viitorul Caransebeş – Foresta Armeniş 6-0 (4-0)

Duminică, 28 ianuarie, Viitorul Caransebeş a disputat, pe arena Caromet din vecinătatea Stadionului Municipal din Parcul Teiuş, primul amical din seria meciurilor de pregătire în vederea abordării returului Ligii a IV-a, în compania colegei de serie Foresta Armeniş.

Scorul a fost deschis în minutul 5, de Avramovici, care a împins, de lângă bară, un şut-centrare venit de pe partea dreaptă, de la Ciucur. Două minute mai târziu, acelaşi Ciucur i-a centrat perfect, tot de pe aripa dreaptă, lui Avramovici, însă acesta, de la doar 6 metri, a reluat direct în portarul Ruicu-Koszma.

Colaborarea dintre aceiaşi doi jucători a funcţionat în sens invers în minutul 10, atunci când Avramovici i-a pasat bine în adâncime lui Ciucur, acesta a avansat pe partea dreaptă, l-a driblat pe portarul oaspeţilor, însă şutul său, din unghi, s-a oprit în plasa laterală. Un minut mai târziu a fost rândul lui Avramovici să scape singur cu Ruicu-Koszma, însă goal-keeper-ul Forestei a ieşit şi a reuşit să-l stopeze pe atacantul caransebeşean.

Gazdele şi-au mărit avantajul în minutul 13, când Covăsală l-a angajat bine în adâncime, pe partea dreaptă, pe Ciucur, care, de la 14 metri, l-a lobat elegant pe Ruicu-Koszma.

Acelaşi Ciucur a mai înscris o dată în minutul 21, când a beneficiat de o pasă excelentă trimisă pe partea dreaptă de Avramovici, şi, după ce a driblat tot ce i-a ieşit în cale, a trimis în plasă de la 8 metri.

Caransebeşenii au mai trecut pe lângă gol în minutul 30, atunci când Ciucur, aflat pe aripa dreaptă, a trimis o diagonală în careul advers, însă Negrei, de la 10 metri, a trimis direct în braţele portarului advers.

Tandemul Avramovici-Ciucur a mai făcut o dată şah-mat apărarea Forestei în minutul 33, atunci când, scăpat central, acesta din urmă l-a driblat din nou pe Ruicu-Koszma şi a trimis în poarta goală.

Oaspeţii au avut prima ocazie de a înscrie în minutul 38, în urma unei faze de atac care a curs frumos, însă Feneş a trimis, de la doar 10 metri, peste poarta apărată de Birăescu.

Partea a doua a întâlnirii a început favorabil pentru oaspeţi, în minutul 52 Blaj, bine angajat în careu de Feneş, obţinând o lovitură de la 11 metri, după ce a fost faultat de Megheleş. Penalty-ul, executat de I. Dragomir în dreapta portarului, a fost respins în lateral de Birăescu.

Şi următoarea fază periculoasă tot Foresta şi-a trecut-o în cont, în minutul 63 I. Dragomir recuperând o minge pe stânga, în careul advers, pe care a întors-o pentru Ungur, însă şutul puternic al acestuia, de la 10 metri, a fost respins cu un reflex excelent de Birăescu.

A fost 5-0 în minutul 76, atunci când Avramovici l-a angajat cu o pasă filtrantă pe Nicola, care, de la 8 metri, a trimis pe sub nou-intratul în poartă I. Dragomir.

Scorul final a fost stabilit în minutul 89, după o fază frumoasă, în care Boeriu i-a pasat cu călcâiul, pe stânga, lui Avramovici, acesta a avansat şi, de la 12 metri, l-a executat cu o scăriţă pe I. Dragomir.

„Am jucat azi primul meci amical, mai mult o partidă de verificare, m-a interesat foarte mult, pe lângă atitudinea jucătorilor, şi pregătirea fizică. Efortul depus de aceştia a fost destul de mare, ţinând cont de faptul că terenul a fost îngheţat, aşadar, una peste alta, a fost un test util. Băieţii au răspuns foarte bine la cerinţele mele, au respectat sarcinile jocului, ceea ce am dorit de la ei. Ca noutate, după ce Nicuşor Jula a plecat la CSM Şcolar Reşiţa, azi au fost în teren doi juniori de la Clubul Sportiv Şcolar Caransebeş, născuţi în anul 1999, Adrian Megheleş, jucător pe care l-am folosit pe post de fundaş-dreapta şi mijlocaş central, şi atacantul Florin Boeriu. Ei sunt în probe, vom vedea care va fi situaţia lor în perioada următoare, fiindcă e posibil să se alăture lotului de la Viitorul Caransebeş”, a declarat, după meci, antrenorul gugulan Ion Bica.

Viitorul Caransebeş: C. Birăescu, R. Covăsală, M. Mariţescu, G. Negrei, N. Imbre, O. Bălan, C. Bloju, Al. Ciucur, Al. Nicola, C. Nicoară, Al. Avramovici; au mai jucat A. Megheleş şi F. Boeriu. Antrenor, Ion Bica.

Foresta Armeniş: I. Ruicu-Koszma, I. Brumar, A. Bona, I. Dragomir, F. Dragomir, A. Pinti, P. Grozăvescu, I. Dragomir, I. Feneş, P. Ianoşiga, A. Hurduzeu; au mai intrat pe parcursul meciului: I. Dragomir, I. Hurduzeu, I. Dragomir, C. Ungur, S. Blaj, N. Dragomir şi Al. Brânzan. Antrenor, Nicolae Dragomir.

A arbitrat la centru Ioan Humiţa (Armeniş), asistat la cele două linii de Adrian Velescu (Armeniş) şi Adrian Mititelu (Caransebeş).

Următoarea partidă amicală a celor de la Viitorul este programată pentru data de 9 februarie, când vor juca în compania tinerilor de la Clubul Sportiv Şcolar Caransebeş, după revenirea adversarilor din cantonamentul de la Băile Herculane. „Până atunci, perioadă de pregătire fizică, tragem tare, să fim apţi fizic, în primul rând, pentru primul meci din retur, cu Voinţa Lupac”, a adăugat Ion Bica.

Sorin ROGOZ