PNL, principalul partid din Caras-Severin


Cu ocazia aniversarii, zilele trecute, a 24 de ani de la înfiintarea Filialei Caras-Severin a Partidului National Liberal, presedintele acesteia, Marcel Vela, a declarat ca importanta PNL în istorie si în faurirea României Mari, rolul liberalilor în prima modernizare a României din perioada interbelica, precum si traditia celor care au întemeiat în Banat rezistenta anticomunista sunt doar câteva dintre motivele pentru care, la începutul anilor ’90, multi tineri au fost atrasi catre aceasta formatiune politica.
,,Sunt onorat de faptul ca m-am numarat printre cei ce au aderat la PNL la începutul acelui tumultuos an 1990, când, alaturi de multi tineri, colegi de generatie, am devenit împreuna cu seniorii partidului fondatorii filialei din judetul Caras-Severin. La acest moment aniversar, nu pot sa nu-l amintesc pe primul presedinte al PNL Caras-Severin, Caius Petric, dizident anticomunist, si sa aduc un omagiu tuturor veteranilor interbelici care ne-au transmis multe din experienta si rezistenta lor”, se arata într-o declaratie de presa a presedintelui PNL Caras-Severin, Marcel Vela.
Liderul liberal considera ca PNL este partidul care a început a doua modernizare a României în perioada guvernarii liberale din perioada 2005-2008, iar sub presedintia lui Crin Antonescu a devenit, începând cu anul 2009, un partid major, care, prin crearea USL în 2011, a pus bazele readucerii României la normalitate si la o democratie autentica, odata cu revenirea la guvernare, în 2012. Mai mult, spune presedintele Filialei judetene a PNL, liberalii au devenit principala forta politica în Caras-Severin.
,,La nivel national, PNL reprezinta dreapta româneasca. Aici, în Banat, PNL Caras-Severin a devenit principalul partid politic al judetului si este recunoscut la nivel national ca o filiala reprezentativa, cu doi vicepresedinti în Biroul National, fiind apreciat pentru întreaga activitate, atât a alesilor locali din judet, cât si a reprezentantilor guvernamentali de la nivel central, regional si judetean. Le multumesc colegilor din Biroul Teritorial si tuturor camarazilor din organizatiile comunale, orasenesti si municipale, pentru crezul lor si pentru implicarea politica din ultimii ani. La multi ani, PNL, împreuna pentru Banat si România!”, le ureaza presedintele PNL Caras-Severin, Marcel Vela, liberalilor din judet.
Bianca METES