Planurile de viitor ale liceenilor de la Oţelu Roşu, analizate de specialişti în HR


Elevii au aflat de la experţi care sunt cerinţele actuale de pe piaţa muncii

Elevii de la Liceul Bănăţean din Oţelu Roşu au primit sfaturi şi au aflat de la specialişti în resurse umane din România şi Grecia cum să-şi construiască o carieră de success, adaptată la cerinţele actuale de pe piaţa muncii. Şcoala de pe Valea Bistrei a avut privilegiul să fie una dintre cele doar două şcoli din judeţ selectate pentru implementarea proiectului.
În 16 şi 17 mai, la Liceul Bănăţean din Oţelu Roşu s-a oprit „Caravana Carierei”, un proiect naţional de anvergură, care se adresează cu prioritate elevilor din clasele terminale. Au fost organizate seminarii şi activităţi de consiliere privind cariera, iar la sfârşit viitorii absolvenţi au susţinut un test. În urma punctajelor obţinute, primii 25 de elevi din clasa a XII-a vor fi premiaţi fiecare cu câte un netbook şi un abonament gratuit la Internet, în cadrul unei festivităţi ce va avea loc în 5 iunie, în şcoală.
În paralel, experţii caravanei s-au întâlnit şi cu elevii din clasele IX –XI, sub cupola unui cort de mari dimensiuni, amplasat în curtea şcolii. Liceenii au discutat cu specialişti în resurse umane despre planurile lor de viitor şi au fost îndrumaţi ce paşi să urmeze în alegerea unei profesii. „Am încercat să le furnizăm informaţii care să le faciliteze inserţia lor pe piaţa muncii, să fie pregătiţi pentru un interviu când se prezintă în faţa angajatorului şi mai ales documentele necesare candidaturii, iar cei care îşi doresc să deschidă o afacere, documentele şi paşii necesari”, a afirmat Alexandru Papuc, coordonatorul echipei caravanei de la Oţelu Roşu.
Liceul Bănăţean a avut privilegiul să fie una dintre cele doar două şcoli din judeţ selectate pentru implementarea proiectului. „Caravana Carierei” reprezintă un proiect derulat de către Blocul Naţional Sindical, în parteneriat cu Universitatea Româno-Germană din Sibiu şi două companii, din România, respectiv din Grecia. Traseul parcurs a cuprins în total 42 de şcoli din 21 de judeţe.

Otilia ŢICHELEA